Zadovoljna
Zadovoljna

NJEMCI NA MUKAMA ZBOG DODATNOG TROŠKA ZA GAS! Maksimalno do 19 stepeni – Evo koliko iznosi MESEČNO

1.375

Za prosečnu četvoročlanu porodicu to će biti dodatni trošak od oko 480 evra godišnje.

Nemački namet na cenu gasa, s ciljem da se visoki troškovi zamene ruskog gasa raspodele od oktobra na sve krajnje potrošače, utvrđen je na 2,419 evrocenti po kilovat satu (kWh), prema podacima Evropskog trgovinskog centra.

Za prosečnu četvoročlanu porodicu to će biti dodatni trošak od oko 480 evra godišnje, prenosi Rojters.

Namet, koji je planirala nemačka vlada u nastojanju da pomogne „Uniperu“ i drugim uvoznicima da se izbore sa rastućim cenama gasa zbog smanjenih ruskih isporuka, trebalo bi da bude uveden od oktobra 2022. do aprila 2024. godine.

GREJANJE MAKSIMALNO DO 19 STEPENI! Nemačka priprema nove mere

Ministar ekonomije Nemačke Robert Habek rekao je da dok 27 zemalja EU obećava da će smanjiti potrošnju gasa za 15 odsto od avgusta, Nemačka treba da smanji potrošnju za čak 20 odsto.

Nemačke kompanije i javne institucije trebalo bi ove zime da greju svoje kancelarije maksimalno do 19 stepeni Celzijusa kako bi pomogle u smanjenju potrošnje prirodnog gasa, rekao je danas nemački ministar ekonomije Robert Habek.

Iako Nemačka, najveća ekonomija Evropske unije, brzo pokušava da se “odvikne” od korišćenja prirodnog gasa iz Rusije kao odgovor na rat u Ukrajini, i dalje koristi mnogo više ruskog gasa nego mnoge druge zemlje EU, prenosi AP.

Rusija je već prekinula izvoz gasa u nekoliko zemalja EU, a zvaničnici strahuju da će Moskva iskoristiti izvoz gasa kao političko oružje za smanjenje sankcija Rusiji, ili će čak potpuno prekinuti izvoz u Evropu tokom zime, kada je potražnja najveća .

Ministar ekonomije Nemačke Robert Habek rekao je da dok 27 zemalja EU obećava da će smanjiti potrošnju gasa za 15 odsto od avgusta, Nemačka treba da smanji potrošnju za čak 20 odsto.

Kliknite na sliku a zatim se vratite na tekst