Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Njemački metereolozi za vikend najavljuju ekstremno niske temperature, ponegdje i sa 60 cm snijega – evo i gdje

644

Njemačka meteorološka služba (DWD) iz Offenbacha na Majni za vikend najavljuje ekstremno niske temperature čak i do minus 20 stupnjeva u pojedinim dijelovima Njemačke.

DWD posebice upozorava na snježne oborine na jugu Njemačke gdje je do subote navečer moguće i do 60 centimetara snijega, prenosi portal Fenix-magazin.de

– Iznimno velike količine snijega moguće su i u velikim gradovima zbog čega se vozači upozoravaju da budu spremni i na značajne prometne probleme te kašnjenja, upozoravaju iz DWD-a.

Za pojedine dijelove Bavarske postoji upozorenje na ledenu kišu koja će se smrzavati na cesti.

Prognoza za Hessen i Tiringiju

Već u ranim jutarnjim satima u subotu će hladni val zahvatiti savezne zemlje Hessen i Tiringiju (Thüringen) gdje se ponegdje očekuju temperature i do minus 20 stupnjeva.

Opasnost od skliskih uvjeta posebice je moguća u saveznoj zemlji Hessen, navodi DWD iz Offenbacha na Majni upozoravajući kako je i u južnom toku rijeke Majne moguć slab snijeg.

Najviša dnevna temperatura od minus dva do plus dva stupnjeva, a u gorju i minus tri stupnja.

Prema navodima DWD-a, u noći na subotu južno od Majne moglo bi biti slabog snijega. Ali na mnogim mjestima ostaje suho.

Postoji opasnost od skliskih uvjeta pri niskim temperaturama od minus tri do minus sedam stupnjeva.

I u subotu će u Hessenu biti oblačno i hladno. Prema najavama meteorologa, moguće su snježne padaline, osobito u sjevernom Hessenu gdje će biti i poledice sa temperaturom od minus tri do minus jedan stupanj.

Prognoza za nedjelju

U nedjelju će se snježno nevrijeme i dalje širiti prema jugu Njemačke gdje bi termometri mogli pokazivati temperaturu ​​između minus 13 i minus 17 stupnjeva.

„Šokantna hladnoća u ponedjeljak će i dalje trajati u Bavarskoj i Baden-Württembergu“, najavljuju iz DWD-a.

Comments are closed.