Zadovoljna
Zadovoljna

NJEMAČKI GRAD NAGRAĐUJE STANOVNIKE: Evo kako možete dobiti 50 do 100 eura bonusa

1.277

Oni koji smanje grijanje bit će nagrađeni. Gradska komunalna poduzeća plaćaju stanovnicima Münchena bonus za uštedu energije.

Čelnici iz stranke Zeleni su prethodno podnijeli odgovarajuću prijavu. Sada je planirano da će SWM nagraditi štediše u svojevrsnom natjecanju.

Kućanstva koja za najmanje deset posto smanje potrošnju energije iz prethodne godine dobivaju 50 eura, a ona koja uštede 20 posto dobivaju 100 eura.

“Situacija je ozbiljna”, rekao je nedavno šef SWM-a Florian Bieberbach. Svi bi morali štedjeti energiju kako bi prebrodili krizu. Konkurencija bi trebala biti poticaj za to.

Rok je 1. oktobra. Do tada će biti izrađena web stranica na kojoj će se svaki kupac SWM-a moći prijaviti za natjecanje u uštedi energije.

Zatim se sljedeći godišnji račun – struja ili plin – uspoređuje s prethodnim.

Osobito štedljivim kućanstvima koja uspiju iskoristiti manje od polovice prosječne potrošnje (struje ili plina) treba odmah priznati bonus jer bi daljnje smanjenje potrošnje energije bilo nerealno.

Uvjeti sudjelovanja mogu se pronaći na web stranici natječaja od 1. oktobra a Stadtwerke će na vrijeme objaviti web adresu.

“Odgovorna energetska politika mora voditi brigu i o jednom i o drugom”, kaže čelnik stranke Zeleni Dominik Krause.

“I o sigurnosti opskrbe za sve stanovnike Münchena i o poticajima za uštedu energije.

„Stoga pozdravljamo SWM natjecanje u uštedi energije, čiji je početak planiran za jesen.

Ovako uspijevamo izbjeći energetsko siromaštvo u Münchenu i istovremeno štedjeti energiju.”

Kliknite na sliku a zatim se vratite na tekst