Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

NJEMAČKE VLASTI KRENULE U KONTROLU: Nasumično vam mogu pokucati na vrata i kaznit vas s 10.000 eura

6,521

Vlasnici pasa u Njemačkoj sada mogu platiti skupu kaznu ako naprave određenu pogrešku, upozoravaju njemački mediji.

Svi vole pahuljaste četveronožne prijatelje. Ali kupnja i držanje psa obično uključuje više truda i novca nego što mislite. I s pravom, jer je dobrobit životinje na prvom mjestu.

Vlasnici pasa u Njemačkoj moraju imati na umu nekoliko stvari – tko to ne učini sada će se suočiti s velikom kaznom.

Provjeravaju se vlasnici pasa

Dolazak kući nakon stresnog dana i doček s mahanjem repom i velikim sretnim očima može uvelike olakšati brige i probleme svakodnevnog života. Kućni ljubimci dokazano pozitivno utječu na našu dobrobit.

Ipak, ne biste trebali olako shvatiti držanje svog pahuljastog pratitelja. Posebno je psima potrebno puno brige i pažnje.

Stoga je važno da vlasnici pasa propisno prijave svog četveronožnog prijatelja u gradu u kojemu žive. Ako to ne učinite, vlasniku sada prijeti kazna do 10.000 eura.

Kako bi se utvrdilo pridržavaju li se svi propisa, trenutno se u pojedinim dijelovima Njemačke provode kontrole.

Da bi se to postiglo, nasumično kontrolori zvone na vratima i provjeravaju postoji li pas u kućanstvu.

Kontrolori pitaju mogu li vlasnici pasa pokazati potvrdu koju su dobili prilikom prijave svog četveronožnog prijatelja. Ako to ne mogu, slijedi upozorenje iz grada i, u najgorem slučaju, paprena kazna.

Loše ponašanje može biti skupo za vlasnike pasa

Čak i ako nema nikoga kod kuće kad kontrola zazvoni na vratima, obično se čuje kako lavež psa u stanu. Tako kontrolori mogu naknadno utvrditi je li vlasnik psa prijavljen ili ne.

U Njemačkoj ima oko 10 milijuna vlasnika pasa. Kako bi bili sigurni da je životinja dobro, vlasnici moraju dobiti takozvanu “dozvolu za pse”.

U pojedinim saveznim zemljama to je čak obavezno i bez takve dozvole ste podložni kaznenom progonu, pišu njemački mediji.

Comments are closed.