Zadovoljna
Ženski portal

NJEMAČKA: U desetak dana sa granice vraćeno gotovo 10.000 ljudi

1,647

Na graničnim kontrolama na prijelazima u Saskoj s Češkom Republikom odbijeno je gotovo 10.000 ljudi od početka mjera.

“Od 14. veljače do jutros odbijen je ulazak za 9.957 ljudi”, rekao je glasnogovornik Savezne policije u Pirni u petak na novinarski upit. Nije dao konkretne razloge za odbijanje.

Savezna vlada proglasila je Češku takozvanim virusnim područjem i u početku je produžila graničnu kontrolu i zabrane ulaska do sljedeće srijede (3. ožujka).

Od tamo trenutačno mogu ulaziti samo Nijemci i stranci koji imaju dozvolu boravka u Njemačkoj. Iznimka su, između ostalih, vozači kamiona i prekogranični putnici sa sistemski relevantnim zanimanjima, poput liječnika i sestrinskog osoblja. Uz to, moraju imati negativni test korone koji nije stariji od 48 sati i registrirati se putem interneta.

Prema kazivanju savezne policije, broj odbijanja bio je posebno velik u prva četiri dana nakon početka mjera, 14. veljače. “U to vrijeme mnogi putnici se vjerojatno još nisu bili prilagodili pravilima i vjerojatno nisu bili u potpunosti informirani”, naglasio je glasnogovornik. Stvorile su se kilometarske gužve. Sada je situacija ipak bolja, rečeni je iz policije. (Fenix-magazin/IM)

Source Fenix-magazin
Comments
Loading...

Kliknite na sliku a zatim se vratite na tekst