Zadovoljna
Zadovoljna

NJEMAČKA TRAŽI RADNIKE: Posao se dobija odmah, plata 3.400 eura. Ne treba čak ni poznavanje jezika

1.594

Radi se u okolici Hamburga i Bremena, njemački ugovor o rado se potpisuje, a dakle, sve čisto, njemačko penziono i zdrastveno osiguranje, a po tom njemačkom zakonu, godišnji odmor je minimalno dva i po dana za svaki mjesec.

A sa tim da je u prosjeku na oko 40 dana odmora u godini dođe s preraspodjelom viška radnih sati, što je zbog prekovremenih uobičajeno.

Računicom dolazimo do mjesec i po dana, a to i nije loše, priča sagovornik Večernjeg lista.

Poslodavac radnicima obezbjeđuje stan, s tim da su po dva radnika smještena u sobama, a plata je za kvalifikovanog zavarivača, od 17 do 19 eura po satu, bruto.

Odradi se svaki mjesec oko 200 sati, dakle plata je negdje između 3400 i 3800 eura.

U zavisnosti od toga da li ste oženjeni ili ne, da li imate djecu ili ne, da li je niži porez, a neto plaća oko dvije i po hiljade eura bude.

Ovih dana protesti traju u Hrvatskoj, budući da radnici trećeg maja ni približno nemaju toliku platu, a osim toga im je i ne isplaćuju redovno.

Stoga su mnogi radnici na ovom brogogradilištu odlučili zaputiti se u Njemačku, itekako kvalifikovani inustrijski radnici potrebni njemačkog tržištu, a nisu nepreoduktivni skupi i neučinkoviti.

Ukoliko je suditi prema broju oglašivača, ponudama u kojim se navodi da se posao praktički odmah dobija.

Očigledno je da Nijemci intenzivno traže nove radnike, na koje se neće žaliti kako to često rade neki domaći poslodavci, bez razloga.

Svi oni koji ispunjavaju uslove i koji žele da se informišu to mogu da urade ove.

Više informacija o tome kako otići i raditi u Njemačkoj, možete pronaći na sajtu pod nazivom expatica.

Ovo je sajt na kome opširno možete da pročitate o čemu se radi i da se prijavite.

NJEMAČKA HITNO TRAŽI RADNIKE: POSAO IZ SNOVA, PLATA 3600 EURA, SVE IDE PREKO UGOVORA! Pogledajte šta je u pitanju!

Svi znamo da se većina poslovnih prilika nudi u Njemačkoj i dosta ljudi sa naših rostora je odlučilo da svoj život nastavi tamo.

U Njemačkoj je sitacija potpuno drugačija, kod njih je sistem uređen za razliku od našeg. Možda su tamo troškovi života veći.

Sada se nudi poslovna prilika za majstore metalnih struka. Traže se zavarivači a plata je između 3400 i 3800 eura a uz to je obezbjeđen smještaj i hrana.

Kliknite na sliku a zatim se vratite na tekst