Zadovoljna
Ženski portal

NJEMAČKA: Sljedećih dana sunčano, a potom stiže nova oluja

913

Nove oluje najavljene su u petak za dijelove Njemačke i mogle bi ugroziti poplavljena područja.

“Iako se situacija nastavlja smirivati na zapadu, razine rijeka nastavljaju rasti na jugu. Osobito na Dunavu i Isaru, vodostaj lagano raste. Ali sljedećih dana kiše ne bi trebalo biti ”, kaže diplomirani meteorolog Dominik Jung iz Q.met meterorološke službe za BILD.

U utorak i srijedu na sjeveru zemlje će biti prilično hladno s puno oblaka. Od utorka do četvrtka sunčano vrijeme se očekuje u Bavarskoj, Sjevernoj Rajni-Vestfaliji, Baden-Württembergu i Hessenu s temperaturama od 23 do 26 stupnjeva. U četvrtak se očekuje temperatura od 28 stupnjeva u Karlsruheu i Freiburgu.

U petak niža temperatura prijeti područjima katastrofe i cijeloj Njemačkoj. Pljuskovi i grmljavina potom se provlače u petak i subotu.

Meteorolog Jung je za Bild izjavio: „Moramo još pričekati i vidjeti što će se točno dogoditi. U svakom slučaju, opet će biti pljuskova i grmljavine, ponegdje i oluja i to također u područjima katastrofe. Ali, prema trenutačnom statusu, to se ne bi moglo usporediti s prošlotjednim nevremenom i ogromnom količinom kiše ! ”

Prognoza vremena za sljedeće dane:

Utorak: temperature od 21 do 27 stupnjeva, sunčano i suho

Srijeda: temperature od 21 do 29 stupnjeva, lijepo ljetno vrijeme

Četvrtak: temperature od 20 do 28 stupnjeva, suho vrijeme i puno sunca

Petak: temperature od 23 do 32 stupnja, sparno, navečer moguća prva grmljavina

Subota: temperature od 24 do 34 stupnja, novi pljuskovi i grmljavina, oluje i sa zapada. (Fenix-magazin/IM)

Comments
Loading...

Kliknite na sliku a zatim se vratite na tekst