Zadovoljna
Ženski portal

NJEMAČKA: Poznati modni lanac zatvara 13 poslovnica u zemlji

1,714

Modni lanac C&A sa sjedištem u Düsseldorfu zatvara 13 poslovnica u Njemačkoj.

Očekuje se da će zatvaranje poslovnica biti tijekom 2022. godine. C&A ima oko 1.400 podružnica u 18 europskih zemalja i 23.000 zaposlenika.

Dok se neke C&A trgovine još moraju pobrinuti za svoju budućnost, tri poslovnice se sada službeno zatvaraju. C&A u Wismaru (Mecklenburg-Zapadna Pomeranija), C&A u Brilonu (NRW) i u Sonthofenu ( Bavarska) pogođene su zatvaranjem.

“Očekuje se da će podružnica u Wismaru (Mecklenburg-Zapadna Pomeranija) zatvoriti u svibnju 2022.”, izjavila je Dijana Tanasić, glasnogovornica C&A .

Modni lanac još nije objavio točan datum zatvaranja. Dakle, kada će biti zadnji dan prodaje u C&A u Wismaru za kupce još nije poznato.

Dok će trgovina u Wismaru biti zatvorena tek za nekoliko mjeseci, u Brilonu (NRW) je zatvorena. “Poslovnica C&A u Brilonu, na adresi Bahnhofstrasse 16 zatvorena je od 8. siječnja 2022.”, objasnila je glasnogovornica.

To znači da je podružnica C&A u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji prva službeno pogođena zatvaranjem.

Kao alternativu, kupci bi se mogli „prebaciti“ na podružnice C&A u Korbachu, Lippstadtu, Paderbornu, Soestu, Arnsberg-Neheimu, Werlu ili Bad Wildungenu (Hessen). Te su trgovine udaljene oko 50 kilometara i otvorene su.

Ali zašto C&A zatvara podružnice u Wismaru i Brilonu? “C&A je do ove odluke došao u sklopu redovitih analiza”, rekla je glasnogovornica. Pogođeni zaposlenici su, kako se navodi, obaviješteni “na vrijeme”.

Osim trgovina u Wismaru i Brilonu, zatvaranjem je pogođena i C&A poslovnica u Sonthofenu ( Bavarska) koja će se zatvoriti krajem veljače.

Iako C&A zatvara ukupno 13 poslovnica, do sada je službeno potvrđeno zatvranje triju poslovnica. C&A nije želio komentirati druga zatvaranja.

Osim zatvaranja, C&A planira i restrukturiranje. Modni lanac želi više ulagati u digitalna rješenja. Rezultat bi bile uštede diljem Europe.

Predložene promjene “mogle bi također utjecati na brojna radna mjesta”, rečeno je iz modne tvrtka sredinom listopada.

Comments
Loading...

Kliknite na sliku a zatim se vratite na tekst