Zadovoljna
Ženski portal

NJEMAČKA: Ova savezna država ukida obvezu nošenja maski, evo i gdje

2,939

Njemačka savezna država Schleswig-Holstein želi ublažiti zahtjev za nošenjem maske do 20. rujna. Nošenje maske treba izostaviti na sportskim događajima i u gastronomiji, gdje vrijedi tzv. 3G praviko (cijepljen, oporavljen ili testiran).

Premijer Daniel Günther (CDU) najavio je to u utorak nakon sastanka vlade u Kielu te dodao: “Gdje god se može poštivati 3G pravilo u Schleswig-Holsteinu, ubuduće više neće biti nikakvih ograničenja.”

Günther je govorio o daljnjem koraku u smjeru normalnosti, ali koji ide ruku pod ruku s većom osobnom odgovornošću ljudi.

Državna vlada sastavljena od CDU -a, Zelenih i FDP -a želi napraviti jasnu promjenu do 20. rujna. Gdje god pravilo 3G nije izvedivo, primjerice u maloprodaji ili lokalnom javnom prijevozu, postojeća će pravila ostati, rekao je Günther.

Takozvana sedmodnevna incidencija ne bi trebala više imati odlučujuću ulogu u budućnosti.

Umjesto toga, popunjenost odjela intenzivne njege s pacijentima s C0vidom-19 trebala bi biti više u fokusu. Prema riječima Günthera, trenutačno je zauzeto samo 2,2 posto mogućih kreveta za intenzivnu njegu.

U ponedjeljak je broj novih infekcija korona virusom u Schleswig-Holsteinu u roku od sedam dana, prema podatcima državne vlade, bio 50,8. (Fenix-magazin/IM)

Comments
Loading...

Kliknite na sliku a zatim se vratite na tekst