Zadovoljna
Ženski portal

NJEMAČKA: Od ponedjeljka strože mjere za necijepljene učenike, umjesto dva sada se moraju tri puta tjedno testirati

1,118

Nakon dva tjedna jesenskih praznika u ponedjeljak, 25. listopada, u njemačkoj saveznoj zemlji Hessen ponovno počinje školska nastava. Prema pisanju frankfurtskih medija, od ponedjeljka stupaju na snagu i stroža pravila protiv koronavirusa za učenike koji nisu cijepljeni.

Vlada Hessena, točnije nadležna ministarstva, dopuštaju samo testiranim učenicima sudjelovanje u izravnoj nastavi. Naime, sva djeca moraju nositi masku u školi i tijekom nastave u sljedeća dva tjedna, dok se necijepljeni učenici moraju testirati tri puta tjedno.

Prema pisanju Frankfurter Allgemeine Zeitunga, zabrinuti zbog porasta broja zaraženih koronavirusom, Ministarstvo kulture u Wiesbadenu najavilo je dva tjedna prevencije s više testova i strožim zahtjevima za maskom. Između ostalog, to je kako bi se spriječilo širenje zaraze koronavirosm kod djece koja se vraćaju sa školskih praznika.

Od 25. listopada do 5. studenog učenici su morali nositi maske tijekom nastave, a to pravilo i dalje ostaje. Osim toga, sva necijepljena djeca i adolescenti moraju se testirati tri puta umjesto dosadašnjih dva puta tjedno kako bi mogli sudjelovati na nastavi, najavilo je Ministarstvo kulture u Wiesbadenu.

Testovi za djecu i mlade u školama su i dalje besplatni. Djeca i mladi se mogu testirati i u jednom od centara za testiranje. Međutim, na početku školskog dana test ne smije biti stariji od 72 sata.

Ministarstvo kulture već je provelo ovakve mjere prevencije od dva tjedna za razdoblje nakon ljetnih praznika. To je, prema mišljenju ministra prosvjete i kulture Alexandera Lorza (CDU), pridonijelo tome da se do sada u aktualnoj školskoj godini odvija razredna nastava u školama u Hessenu.

Donesene mjere odnose se na ukupno 637.503 učenika u školama u Hessenu. Oko 750 djece iz Hessena koristi mogućnost da se ne testiraju zbog čega ostaju doma i imaju “online” nastavu. Još jedno dodatno testiranje tijekom tjedna vjerojatno će povećati taj broj od 750 učenika koji prate “online” nastavu od doma. (Fenix-magazin/MD)

Comments
Loading...

Kliknite na sliku a zatim se vratite na tekst