Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

“NJEMAČKA NA PRIJELOMNOJ TOČKI”: Moramo se bojati za svoju zemlju. Postoji opasnost od konačnog i opasnog gubitka kontrole

228

S nadnaslovom „Prosvjednici mržnje traže kalifat“ i naslovom „Briga za našu zemlju!“ najčitaniji njemački list BILD kroz tekst Franka Schneidera objašnjava zašto je Njemačka na prijelomnoj točki.

Odmah na početku svog tekst novinar BILD-a piše kako slike propalestinskih prosvjeda u Njemačkoj „podsjećaju na slike invazije iz sirijskih gradova od strane terorističke organizacije ISIS: crne zastave, uzvici “Allahu Akbar”, jedan prst podignut prema nebu koji znači “Nema boga osim Allaha” (simbol za identifikaciju boraca ISIS-a)

-Sramotno je ono što se dogodilo u petak navečer pred očima policije, odnosno naše ustavne države: islamisti se okupljaju usred Essena na demonstraciji moći s preko 3.000 sudionika.

Upravo na mjestu gdje je preko 1.000 Sirijaca i Libanonaca ljetos vodilo ulični rat – i za to nisu kažnjeni. Zaposlenici i mušterije izlaze iz arapskih restorana i trgovina. Mnogi slave islamističku demonstraciju moći i snimaju selfije. Selfiji ispred demonstracija srama.

Zato što agresivci otvoreno pozivaju na kalifat, diktaturu prema brutalnim i nehumanim pravilima šerijatskog prava. Zato muškarci i žene već prosvjeduju odvojeno prema spolu u Essenu“.

Nastavljajući dalje, novinar BILD-a piše: Na plakatima poruka: “Allahova pobjeda je blizu.” U završnom govoru zaziva se borba svih muslimana protiv ostatka svijeta, više puta prekidana uzvicima “Allahu Akber”. To je zahtjev za “globalnim džihadom”, svjetskim “svetim ratom”.

Savezna agencija za građansko obrazovanje objašnjava što pokreće ove islamiste: “Allah je dao zakon svim ljudima za njihovu dobrobit i dao je vjernicima zadatak da osiguraju da se njegove zapovijedi provode u svijetu.”

Iza Ahmada Tamima, govornika radikalne islamističke “Generacije islama”, vijori se takozvana zastava Shahāda (“zastava islamske vjere”), koju su također pokazivali teroristički borci i talibani, ali trenutno nije zabranjena

Ono što slijedi je prijeteće: “Svjetskoj zavjeri protiv islama se može suprotstaviti samo uništavanjem neprijatelja; Ovo uništenje je Božja zapovijed, a borbu koja se vodi s ciljem uništenja on će bogato nagraditi u zagrobnom životu.” Taj neprijatelj nisu samo Izrael i Amerika, nego svi “nevjernici”, sve naše vrijednosti, piše novinar BILD-a.

Govornik u Essenu je Ahmad Tamim, zvijezda društvenih mreža “Generacije islama” iz islamističke sekte “Hizb ut-Tahrir” odbacuje našu demokraciju i pozivali na uništenje Izraela. Svatko tko odbacuje našu ustavnu državu mora snositi posljedice. Na primjer, kroz zabranu “Generacije islama”. Inače, to dugujemo i muslimanima koji su upravo od ovakvih tipova izbjegli u Njemačku.

Također više ne možemo tolerirati mržnju prema Židovima u učionici. Moramo podržati učitelje, ravnatelji škola se ne smiju bojati pozvati Državnu sigurnost ako se u školskom dvorištu prave nemiri.

I svakako ne bismo trebali samo slijegati ramenima na trenutne napade na McDonalds i Starbucks i njihove goste. Kad se, kao u subotu u Berlinu, pljuje po komadu lanca kafića jer je uprava Starbucksa u SAD-u oštro osudila ubojstva Hamasa, onda moramo shvatiti: ti ljudi pljuju na cijeli Zapad.

Kada islamisti okupiraju znamenitosti u Berlinu, moramo shvatiti da je to demonstracija moći.

U suprotnom našoj demokraciji stvarno prijeti smrt – polako i na rate. U petak navečer u Essenu vladavina prava bila je slaba. Njime su doslovce paradirali čvrsto organizirani islamisti.

Ne može tako ostati. To samo jača krajnje desne stranke, piše BILD zaključujući: Odavno smo došli do prekretnice – u nekoliko smjerova. Moramo se bojati za svoju zemlju. Postoji opasnost od konačnog i opasnog gubitka kontrole.

Comments are closed.