Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

NJEMAČKA INFLUENCERICA DOŽIVJELA ŽIVČANI SLOM NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Ne želi raditi za 36.000 eura i 30 dana godišnjeg odmora (VIDEO)

124

Osmosatni radni dan i 30 dana godišnjeg odmora rasplakali su pripadnicu generacije Z na društvenim mrežama. Jesu li njezine suze stvarne, te ima li razloga plakati uopće?

U svakom slučaju, Tiktokerica Dana Rosa je plakala na društvenim mrežama jer je saznala kako će nakon završetka studija morati raditi osam sati dnevno i imati “samo” 30 dana godišnjeg odmora. Uz to trebala bi zarađivati 36.000 eura na godinu, navode njemački mediji.

“Najveći živčani slom ikada”

“Upravo sam doživjela najveći živčani slom ikad” – ovom rečenicom počinje Tiktok video Dana Rosa. Video je skupio preko 1,5 milijuna pregleda, tisuće komentara – mlada žena podijelila je internet javnost.

Što se dogodilo? Dana je u potrazi za poslom, kao i mnogi drugi mladi ljudi. Svoje iskustvo sažima u Tiktok videu jer “jedva može vjerovati što je doživjela”.

“Postoje ljudi koji vam žele dati 36.000 eura godišnje kao stalnom zaposleniku. Ali, dobijete 30 dana godišnjeg odmora. Najgora stvar je: 30 dana je još uvijek dugo vrijeme.”

Pomisao na radni život mladoj ženi tjera suze na oči: „To znači da nema slobodnog vremena. Čak se i ne viđate jer samo idete na posao.” Vikend će ostati za kućanske poslove i kupovina. “Čekat će me prijatelji koji me žele vidjeti. Za susret s njima zapravo više nemam energije jer cijelo vrijeme samo radim.”

Reakcije na Tiktok video

Reakcije na video nije trebalo čekati dugo:

“Draga moja, 36 tisuća godišnje + 30 dana godišnjeg odmora za početak karijere je puno!”, piše Jonathan u komentarima.

“36.000 eura godišnje? Sanjam o tome. A imam i dijete koje treba čuvati”, piše Ela.

“Kao početna plaća bez ikakvog profesionalnog iskustva, to uopće nije loše. Da biste preživjeli morate raditi. Svi to radimo”, komentira korisnik Joolz.

“Dobro došli u svijet rada. 36 tisuća eura za novog studenta vrlo je dobra plaća u slobodnoj tržišnoj ekonomiji. Studiranje dugoročno vrijedi više,” kaže Marc.

“Dečki, potpuno je u pravu! Zarada manja nego ikad u odnosu na stanarinu!!!!”, piše korisnica Gabba.

Što je stvarno važno za ljude od 15 do 25 godina?

Ali što je zapravo važno Generaciji Z? Istraživanje među mladima od 15 do 25 godina pokazalo je da su im sljedeće stvari bitne:

Dobar potencijal za zaradu – oni su na vrhu popisa za generaciju Z. To je ono što 81 posto želi u svom poslu.

Kako navode njemački mediji, 74 posto ispitanih smatra da je dobra ravnoteža između posla i privatnog života važna.

Iznenađujuće: Suprotno nekim klišejima, visoko društveno značenje i svrha posla važni su samo za oko polovicu ispitanih. To se također odnosi na pozitivan imidž profesije i mogućnost preuzimanja odgovornosti za vodstvo.

Na posljednjem je mjestu mogućnost pokretanja posla ili samozapošljavanja, što je važno samo za 40 posto mladih.

„Za mlade ljude prva stvar koja je važna jesu njihovi izgledi za karijeru.“ Idealan posao mora biti otporan na krize i okrenut budućnosti, predsjednik Saveznog instituta za strukovno obrazovanje (BIBB).

@danarosa.music ICH BIN SO FERTIG #kapitalismus ♬ Originalton – Dana Rosa

Comments are closed.