Zadovoljna
Zadovoljna

NJEMAČKA: Banka uvela novost, evo kako radnik banke sada može komunicirati s klijentima

935

U sve više poslovnica banaka ukidaju se usluge na šalteru. Na lokacijama korisnici mogu podizati novac samo s bankomata, primjerice.

Prijenosi ili trajni nalozi također će se sve više obrađivati putem internetskog bankarstva kako bi se uštedjelo na osoblju.

No banke često zaborave na klijente koji nemaju previše posla s pametnim telefonima, računalima i slično. Osobito se umirovljenici tada često osjećaju ignorirano.

Okružna štedionica u Bautzenu, Saska, sada ima novo rješenje. Tamo zaposlenici u malim poslovnicama više nisu na licu mjesta, ali ih klijenti i dalje mogu kontaktirati.

Preko videoterminala korisnici mogu kontaktirati djelatnika u poslovnici koji im može dodatno pomoći.

Kreissparkasse Bautzen instalirala je takve terminale u deset od 21 poslovnice, kako je izvijestio MDR.

Zaposlenik, koji zatim komunicira s klijentom putem videa, sjedi u središnjem uredu i tako može opsluživati nekoliko poslovnica na različitim lokacijama.

„Gotovo sve što se može obaviti na šalteru banke može se obaviti i putem video usluge“, kaže za MDR Vanessa Fabig, voditeljica projekta za video uslugu.

U terminalu je integrirano malo područje za skeniranje tako da se dokumenti kao što su korisnička kartica ili osobna iskaznica također mogu snimiti u video pozivu.

Ali kako su novu uslugu primili korisnici? U početku je vladalo veliko uzbuđenje. Prema riječima gradonačelnika Bautzena, korisnici su bili vrlo uznemireni.

Ali u međuvremenu je video usluga pozitivno primljena. Novi terminali jednostavni su za korištenje čak i za starije korisnike.

I to se također koristi: samo u lipnju putem terminala u svim poslovnicama obavljeno je preko 800 servisnih poziva.

Kliknite na sliku a zatim se vratite na tekst