Zadovoljna
Zadovoljna

NIKO TO NIJE OČEKIVAO: Trgovački lanac Aldi ima novi cilj i iz svojih trgovina izbacio proizvode popularnog brenda

835

Popularni trgovački lanac Aldi iz svojih trgovina želi izbaciti brendirane kozmetičke proizvode i dati prednost svojim provodima.

Iz svog asortimana već uklanjaju dosad poznate i popularne proizvode poput brenda Nivea, javlja portal “Lebensmittelzeitung” (LZ).

Aldi želi proširiti vlastite brendove u kozmetičkom sektoru i s polica izbacuje proizvode za njegu tijela brenda Nivea.

Ponuda Aldijeve vlastite kozmetičke marke Lacura bit će proširena kako bi postala krovna kozmetička marka tvrtke, prvo u Njemačkoj, a zatim i međunarodno.

Prema pisanju LZ-a, proizvođači kozmetičke linije Lacura trenutačno rade s Aldijem na novim proizvodima i daju dizajnu novi izgled.

Cilj im je postati konkurencija kozmetičkim brendovima drogerija Rossmann i DM.

Iz trgovačkog lanca Aldi su na upit medija kazali kako njihove marke poput Lacure čine oko 90 posto njihovog asortimana.

– Vlastiti brendovi dio su Aldijeve DNK. O pregovorima koji su u tijeku oko strateškog asortimana ne možemo reći ništa više, poručili su iz Aldija.

Osim Lacure kao vlastitog kozmetičkog brenda, Aldi na ovom području ima i druge linije kao što su Kür i Ombia.

– ALDI-jeve vlastite robne marke redovito dobivaju priznanje za kvalitetu od strane nezavisnih medija kao što su ÖKO-TEST i Stiftung Warentest, poručuju iz Aldija.

Pogled na Aldijev online asortiman pokazuje da Nivea proizvodi više nisu navedeni u izboru robnih marki na internetskoj stranici Aldi Süd.

No, ako u internetsku pretragu unesete ključne riječi Nivea i Aldi Süd, na internetskoj stranici ćete pronaći još jedan proizvod, odnosno klasičnu Nivea Creme.

Drugačija je situacija u Aldi Nordu. Najmanje pet proizvoda Beiersdorf brenda Nivea još uvijek se može pronaći u online ponudi na web stranici, uključujući kremu za ruke, kremu za lice i losion poslije brijanja.

Kliknite na sliku a zatim se vratite na tekst