Zadovoljna
Ženski portal

NEZAPAMĆENA TRRAGEDIJA U NJEMAČKOJ: Raste broj poginulih, Angela Merkel u nedjelju odlazi na poplavljena područja

896

Raste broj poginulih u strašnim poplavama koje su pogodile zapad Njemačke i Belgiju, još se na tisuće vode nestalima.

Vlasti su objavile kako je se broj smtrno stradalih u Njemačkoj i Belgiji u subotu povećao na 168. U Njemačkoj je poginulo 141 osoba, od kojih 98 u okrugu Ahrweiler južno od Kölna.

Nacionalni cestar za katastrofe je javio kako je u Belgiji poginulo 27 osoba. Još su 103 osobe “nestale ili nedostupne”.

Njemački mediji pišu kako je ovo najgora prirodna katastrofa u Njemačkoj u više od 50 godina.

Dramatične scene dolaze i s državne ceste s četiri prometne trake B265, koja vodi u Erftstadt-Blessem nevrijeme je posebno pogodilo. Dubina vode na cesti bila je i do deset metara, ostalo je zarobljeno 28 vozila, a spasioci su uz pomoć njemačke vojske u subotu izvlačili vozila. Prema pisanju njemačkih medija zasad nema smrtnih slučajeva.

– Moramo se nadati da se broj žrtava više neće povećavati – rekao je glasnogovornik policije u Koblenzu.

Angela Merkel će posjetiti poplavljena područja

Njemačka kancelarka Angela Merkel posjetit će u nedjelju poplavama opustošena područja na zapadu Njemačke, objavile su u subotu lokalne vlasti.

Merkel se vraća iz posjeta Sjedinjenim Američkim Državama, a na javila je kako će najprije posjetiti selo Schuld u Falačkom Porajnju gdje su poplave uništile gotovo sve.

– Ovo što se dogodilo je nacionalna tragedija – rekla je njemačka kancelarka Angela Merkel i obećala državnu pomoć za obnovu.

I njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier je posjetio poplavama uništena podrućja. Posjetio je grad Erftstadt u njemačkoj saveznoj državi Sjeverna Rajna-Vestfalija u kojem je voda posljednjih dana uništila mnoge kuće i automobile. (Fenix-magazin/MD)

Comments
Loading...

Kliknite na sliku a zatim se vratite na tekst