Zadovoljna
Zadovoljna

NESVAKIDAŠNJA SITUACIJA U NJEMAČKOJ: Zaboravio gdje je parkirao auto, nudio nagradu i na Ebayu. Evo kako se sve završilo

1.110

Čovjek iz Baunatala (okrug Kassel) koji je očajnički tražio svoj automobil vjerojatno je imao prilično neugodno predbožićno razdoblje.

Međutim, srebrna Mercedes Benz limuzina nije ukradena niti odvučena – vlasnik je zaboravio gdje je u Kasselu parkirao automobil.

Potreba je bila velika i čovjek je dao oglas na jednom internet portalu. Spasitelj u nevolji bio mu je Daniel Becker iz Kassela. On priča priču o posebnom pronalasku.

Kako pišu mediji, 36-godišnji vulkanizer iz Kassela tražio je novi motocikl na Ebay oglasniku kada je vidio oglas vlasnika Mercedesa, prisjeća se Becker.

“To se ne viđa svaki dan”, kaže. Budući da ga je zanimljiv oglas odmah zainteresirao, pisao je kreatoru oglasa. Becker je pitao ima li kakvih tragova i ponudio pomoć u potrazi.

Vlasnik je ipak znao da auto mora biti negdje u gradu. Nije bilo puno više informacija, osim što još nije dobio kaznu. U oglasu je bila i slika auta. Nagrada nalazniku: 50 eura.

Becker je pisao tom čovjeku. S prilično nejasnim nagovještajima da bi se automobil mogao nalaziti u blizini gradske vijećnice, Becker je krenuo u potragu – u početku neuspješnu.

Istodobno, upiti vlasnika prema regulatornim tijelima o tome je li pronađeno nepropisno parkirano vozilo bili su bezuspješni, kaže Becker.

Budući da je bio na odmoru i imao dovoljno vremena, tada je proširio radijus potrage.

Prvo je 36-godišnjak gledao u blizini Marien bolnice, zatim na Glavnom kolodvoru. Opet bez uspjeha.

Kad je sa željezničke stanice krenuo kući, slučajno je ugledao srebrni automobil parkiran na parkiralištu u ulici Wolfhager Strasse.

O svom pronalasku 36-godišnjak je obavijestio vlasnika. Presretan je Beckeru odmah predao obećanih 50 eura.

“Cijela ova priča je tako uzbudljiva i ja sam dio nje”, oduševljen je nalaznik.

U isto vrijeme, radost vlasnika je svakako bila velika, baš u vrijeme Božića dobio je nazad “izgubljeni”automobil.

Kliknite na sliku a zatim se vratite na tekst