Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

NE OSJEĆA SE KRIVOM: 41-godišnjakinja skrivila prometnu nesreću, fotografirala muškaraca koji je umirao i odvezla se na posao

112

U ponedjeljak je na Okružnom sudu u Düsseldorfu počelo suđenje 41-godišnjakinji iz Kölna koja je u srpnju 2022. godine skirivila prometnu nesreću u kojoj je preminuo 60-godišnji motociklist.

Žena se zaustavila, fotografirala nesreću i muškarca koji je umirao i odvezla se na posao.

Na sudu je kazala kako se ne osjeća krivom jer nije udarila u motor, a žurila je na posao pa je nesreću fotografirala i fotografije odmah poslala svom šefu kako bi mu dokazala zbog čega kasni na posao.

– Kada je vozačica u srpnju 2022. skrenula na nedopušteno mjesto, iza nje je vozio motociklist. Navodi se da se 60-godišnjak poskliznuo dok je krivudao i potom se zabio u ogradu oko stabla.

Žena iz Kölna je vidjela ozlijeđenog motociklista i izašla. No umjesto pomoći, samo je fotografirala čovjeka koji je ležao na tlu, rečeno je na sudu.

Žena je na sudu priznala da je fotografiju proslijedila izravno svom šefu. – Učinila sam to da mi vjeruje da ću doći kasnije jer se dogodila nesreća, objasnila je žena.

Svjedokinja koja je bila na mjestu nesreće potvrdila je kako je žena rekla da mora na posao i odvezla se.

Svjedokinja je potom zapisala registarski broj žene za koju je rečeno da se odvezla i nije pružila pomoć. Dvoje drugih djelatnika prve pomoći potvrdilo je na sudu optužbe protiv žene iz Kölna.

Na sudu se 41-godišnjakinji sudi za ubojstvo iz nehaja, ugrožavanje prometa, bijeg i povredu osobnih prava fotografiranjem umiruće osobe.

Ne osjeća se odgovornom za nesreću

Optužena tvrdi da je prekasno shvatila da je krivo skrenula i kaže: – Nisam znala cestu.

Njezina obrana objašnjava da, budući da se nije sudarila s motociklom, nesreću ne povezuje sa sobom.

I dalje se ne osjeća odgovornom za nesreću iako je njezino nedopušteno skretanje izazvalo da motociklist naglo zakoči, sklizne s ceste i zabije se u ogradu.

Motociklist je preminuo nakon tragične nesreće. Pritom bi sada analitičar trebao razjasniti kojom brzinom je stradali motociklist vozio i zašto je proklizao pri kočenju na suhim kolnicima. Proces se nastavlja.

Comments are closed.