Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

NAZVAO BANKU I LAŽNO SE PREDSTAVIO KAO VLASNIK FIRME: Banka iz Bavarske mu prebacila 180.000 na račune u inozemstvu

405

Drska prijevara dogodila se u banci u gradu Schwandorf u njemačkoj saveznoj zemlji Bavarskoj. Dosad nepoznata osoba predstavila se kao direktor tvrtke iz Schwandorfa.

Prevarant je uspio telefonom dogovoriti prijenos više od 180.000 eura na račune u inozemstvu.

Kako navode njemački mediji, muškarac je u petak dogovorio transfere preko 180.000 eura na račune u inozemstvu. Računovođa tvrtke uspio je zaustaviti daljnja zaduženja.

Odmah je nazvao banku kada je primijetio zaduženja s računa tvrtke. Kriminalistička policija Amberga preuzela je slučaj i sada istražuje prijevaru.

Banka je uspjela vratiti većinu novca

Iz banke je rečeno kako se većina doznačenog iznosa može vratiti vlasniku. Tvrtka će dobiti svoj novac natrag u kratkom roku, tako da nije prouzročena nikakva šteta.

Počinitelj je vjerojatno bio dobro informiran

Prema informacijama iz banke, za telefonske naloge za plaćanje morate se identificirati “na temelju nekoliko strogih kriterija”.

Oni su definirani na takav način da ih “samo vlasnik računa može znati”. U ovom slučaju, međutim, pozivatelj je bio dobro informiran.

Nova procedura autentifikacije namijenjena je povećanju sigurnosti

Kako bi dodatno povećali sigurnost u platnom prometu, banka kaže da će za nekoliko tjedana uvesti novu metodu telefonske autentifikacije putem aplikacije za mobilni telefon.

Kako bi izbjegli prevare, klijenti će “imati mobitel i odgovarajući pristupni kod za aplikaciju”.

Preporučuju da svaki kupac koristi ovu metodu provjere autentičnosti. Osim toga, povjerljivi podaci ne smiju se prosljeđivati ​​trećim stranama.

Comments are closed.