Zadovoljna
Zadovoljna

NAKON TELEFONSKOG POZIVA: Žena u Njemačkoj doživjela šok, a onda uslijedio još veći

1.151

Žena u Njemačkoj doživjela je šok kad je ustanovila da je nakon jednog telefonskog poziva ostala bez 190.000 eura.

Prema policijskom priopćenju, žena iz okruga Offenburg u Baden-Württembergu, povjerovala je prevarantima koji su je nazvali i pretvarali se da su policajci.

– Kriminalcima je dala gotovinu i dragocjenosti. Počinitelji su se, dakle, pretvarali da su policajci.

Rekli su kako joj je kći izazvala nesreću u kojoj je smrtno stradala trudnica. Za jamčevinu treba predati novac. Pozivima su zadržali majku na telefonu.

Tek nakon predaje novca javila se kćeri i prijevara je razotkrivena jer kćer uopće nije sudjelovala u nesreći, priopćila je u petak policijska uprava u Offenburgu.

Policija je više puta primila prijave o ovakvim prijevarama i upozorava građane da ne nasjedaju na takve pozive.

– Odmah spustite slušalicu na ovakve pozive.

Nikada ne smijete davati novac ili dragocjenosti nepoznatim osobama ili osobne podatke, ili informacije o svojim financijskim i osobnim prilikama putem telefona.

Ako ste u nedoumici, trebate se obratiti policiji, primjerice pozivom na broj 110, savjetuju službenici.

Mnogi ljudi u Ortenau, u okrugu Rastatt i u gradu Baden-Badenu koje su prevaranti također zvali, nasjeli su i izgubili novac.

U drugom slučaju, međutim, posumnjala je samo djelatnica banke kod koje je par došao podignuti novac, a ona obavijestila policiju. Istražiteljima je bilo teško uvjeriti par da je poziv bio prijevara.

– Navodni sudac prethodno ih je toliko uvjerio da se par samo nakon kontakta s pravom unukom suzdržao od predaje novca od oko 33.000 eura, stoji u policijskom priopćenju.

Kliknite na sliku a zatim se vratite na tekst