Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

NAKON 75 GODINA POSTOJANJA: Njemački proizvođač alk0h0lnih pića, jedan od većih u Europi, proglasio je stečaj

141

Njemački proizvođač pića, jedan od većih proizvođača allkoholnih pića u Europi, mora pokrenuti stečaj.

To je težak udarac za tradicionalnu destileriju Altenburg (Thüringen) ,javlja MDR, između ostalog, proizvođač, najpoznatiji po svojim alkoholnim pićima, morao je 20. prosinca podnijeti zahtjev za stečaj na okružnom sudu u Geri.

Prema riječima stečajnog upravitelja Rolfa Rombacha, ukupna gospodarska situacija i visoki troškovi energije glavni su uzroci stečaja.

Rad destilerije za sada će se nastaviti bez ograničenja. Prema Rombachu, do kraja godine će se razviti nove strategije za stabilizaciju tradicionalne tvrtke.

Nelikvidnost destilerije Altenburg: Što će biti sa zaposlenicima?

Kako je u prosincu najavio stečajni upravitelj, sadašnjih 30 zaposlenika tvrtke već je primilo plaću za studeni i nastavlja s radom. No budućnost zaposlenika u novoj godini ostaje nejasna.

Prema vlastitim podacima tvrtka je osnovana 1948. godine. Na svom vrhuncu destilerija je zapošljavala do 65 ljudi. Preko 120 proizvoda izvozi se u više od 20 zemalja.

S godišnjom proizvodnjom od oko 30 milijuna boca, Altenburger je jedan od većih proizvođača alkoholnih pića u Njemačkoj i Europi.

Comments are closed.