Zadovoljna
Zadovoljna

NAJVEĆE POVEĆANJE DJEČJEG DOPLATKA U POVIJESTI NJEMAČKE: Od 1. januara će se povećati dječji doplatak – evo na koliko

935

Njemačke političke stranke dogovorile su na sastanku u srijedu, 09. novembra, uvođenje većeg maksimalnog iznosa dječjeg doplatka.

Prema informacijama koje objavljuju njemački mediji, na sastanku u srijedu koalicijske frakcije dogovorile su kako će 1. januara jedinstveno povećati dječji doplatak s 219 eura na maksimalan iznos od 250 eura mjesečno za svako dijete.

To bi za prvo dvoje djece bilo 31 euro više nego dosad. Bundestag bi trebao glasovati o novom iznosu u četvrtak.

Do sada je već planirano povećanje dječjeg doplatka zbog visoke inflacije i energetske krize. No, planirano je samo povećanje na 237 eura za prvo troje djece.

– Semafor ide i korak dalje kada je riječ o rasterećenju obitelji, rekao je šef parlamentarne skupine SPD-a Rolf Mützenich.

To znači važnu dodatnu mjesečnu olakšicu, posebice za obitelji s malim i srednjim primanjima.

– Ovo je najveće povećanje dječjeg doplatka u povijesti Njemačke, rekao je čelnik parlamentarne skupine FDP-a Christoph Meyer.

Dječji dodatak: Do sada je 219 eura za prvo i drugo dijete

Dječji doplatak danas iznosi 219 eura za prvo i drugo dijete. Za treće dijete je 225 eura, a za četvrto i svako sljedeće dijete 250 eura.

U budućnosti bi dječji doplatak u Njemačkoj trebao biti zamijenjen osnovnim dječjim osiguranjem koje bi kombiniralo različite obiteljske naknade.

Tada bi trebao postojati zajamčeni iznos neovisan o dohotku za svu djecu i mlade.

Obitelji s niskim primanjima trebaju dobiti dodatni iznos.

Ministrica obitelji Lisa Paus (Zeleni) želi da se prvi novac od ove osnovne sigurnosti isplati 2025. godine. O visini iznosa se još ništa ne zna.

Kliknite na sliku a zatim se vratite na tekst