Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

NAJVEĆA DOPUŠTENA BRZINA 20 KM/H: Grad u Njemačkoj uveo ograničenje brzine u središtu grada

321

Prvi znak ograničenja brzine sa 30 od 20 km na sat danas je, u utorak, 5. prosinca, postavljen između Börsenstrasse i Eschersheimer Landstrasse u središtu Frankfurta na Majni.

Grad Frankfurt time je počeo najavljeno smanjenje brzine u pojedinim dijelovima grada gdje će ubuduće maksimalna dopuštena brzina vožnje biti ograničena na 20 km na sat.

Zacrtani cilj gradskih vlasti je smanjenje prometa u središtu grada na minimum.

Nakon postavljanja znaka na križanju Börsenstrasse i Eschersheimer Landstrasse slijedi postavljanje znakova s ograničenom brzinom od 20 km na sta u Große Eschenheimer Straße, Schillerstraße, Rahmhofstraße i Biebergasse.

Početkom 2024. uslijedit će postavljanje znakova i na području oko katedrale Sv. Bartolomeja.

Šef frankfurtskog gradskog odjela za promet Wolfgang Siefert (stranka Zeleni) izjavio je da će se ograničenja brzine primijeniti samo na sporedne ulice, dok će se promet moći nesmetano nastaviti odvijati u glavnim ulicama kao i dosad.

Nakon prvih ograničenja brzine sa 30 na 20 km na sat, zbog planova za smanjenje prometa vozilima u središtu grada, u planu je novo ograničenje brzine na području između gradskog prstena i obala Majne, najavio je Siefert.

Comments are closed.