Zadovoljna
Zadovoljna

NAJNESPRETNIJI LOPOV NA SVIJETU: 28 puta krao u Lidlu, svaki put ga ulovili

658

Čak 28 puta pokušao je 58-godišnji Nenad iz Zagreba ukrasti nešto iz Lidlovih trgovina, ali bez uspjeha. Unatoč tome što u svom naumu nije niti jednom uspio, sada mu prijeti zatvor.

Optužnica protiv njega postala je pravomoćna pa mu se sudi za izrazitu upornost u počinjenju kaznenih djela, zbog kojih mu prijeti sedam mjeseci bezuvjetnog zatvora, piše Danica.

Nije ukrao ništa, uvijek je pokušao izaći s robom male vrijednosti, ali čini se da mu zatvor ne gine.

Tokom istrage nije želio iznositi svoju obranu, već se branio šutnjom.

No, sud je u postupku utvrdio kako je nezaposlen, sa završenom osnovnom školom, neoženjen, otac jednog djeteta i osuđivan.

Nenad je vjerojatno najnespretniji lopov na svijetu jer je u deset mjeseci čak 28 puta pokušao ukrasti stvari iz Lidla i baš svaki je put bio otkriven.

Krao je u tri Lidlova supermarketa u Zagrebu. U prosjeku svaki mjesec triput. Baš svaki put otkrili su ga Lidlovi zaštitari, odveli u posebnu prostoriju i oduzeli ukradene stvari.

Najviše je krao Cedevitu, Franck kavu i Vegetu, ponekad Karlovačko pivo, Nutellu, Milka čokoladu, pecivo i salamu.

Zaštitari su svaki od tih 28 puta o svemu odmah obavještavali policiju. No, oni nisu izlazili na teren jer su ukradeni artikli uvijek bili male vrijednosti.

Ukupno je u deset mjeseci pokušao ukrasti robu vrijednu oko 584 eura (4400 kuna) – u prosjeku oko 21 euro po svakoj krađi.

Ipak, nakon 28. neuspjelog pokušaja, Lidl je odlučio podnijeti kaznenu prijavu protiv njega zbog jednog produženog kaznenog djela i ukupne štete od 584 eura.

Dokaže li mu se krivnja, morat će sedam mjeseci u zatvor.

Kliknite na sliku a zatim se vratite na tekst