Zadovoljna
Zadovoljna

NA ULICAMA FRANKFURTA: Velik broj vozila hitnih službi s plavim svjetlima, sirene…. – evo što će se događati u subotu!

1.299

U subotu, 9. srpnja, neuobičajeno velik broj vozila hitne pomoći s plavim svjetlima i sirenama bit će na cestama na području grada Frankfurta.

Razlog je velika vježba civilne zaštite u frankfurtskoj zračnoj luci, najavila je Uprava Grada Frankfurta.

Sukladno tome, sve jedinice trebale bi od 9 do 9,30 sati sa svoje lokacije krenuti na mjesto vježbe vatrogasnih jedinica operatera zračne luke Fraport.

Prema službenim informacijama, u vježbu civilne zaštite bit će uključeno više od 200 hitnih službi i 75 vozila.

Između ostalih, Agencija za tehničku pomoć (THW), službe spašavanja kao što je Njemački crveni križ (DRK) i naravno dobrovoljna vatrogasna društva.

Profesionalna vatrogasna jedinica Frankfurt vodi vježbu koja bi trebala završiti u ranim poslijepodnevnim satima. Jedinice dolaze ili iz Frankfurta ili iz okruga Groß-Gerau.

Vježba ima za cilj pokazati koliko je Zračna luka Frankfurt prikladna kao sabirno mjesto u hitnim slučajevima.

Ako rezultat bude pozitivan, kao što se očekuje, u budućim situacijama velikih razmjera (npr. deponiranje bombi ili poplave) kombinirat će se u novom “pripremnom području zapad”, strukturirati i slati na ciljani raspored.

Velika parkirališta moraju biti dobro povezana i imati funkcionalnu komunikacijsku infrastrukturu.

Već postoje dva takva mjesta na nogometnom stadionu u Frankfurtu i odmorištu Taunusblick na A5.

Međutim, oni su “često drugačije zauzeti”, rekli su iz Grada. Stoga će u subotu (9. srpnja) kao treća opcija biti testirana Zračna luka.

Završetak vježbe civilne zaštite planiran je u ranim poslijepodnevnim satima. Sva vozila će se potom vratiti u svoje baze, bez plavih svjetala i sirena.

Kliknite na sliku a zatim se vratite na tekst