Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

MUŠKARAC UŠAO U POLICIJSKU POSTAJU I POVIKAO: Upomoć, izgubio sam ženu!

132

Muškarac u Thiendorfu (Saska) u utorak je izgubio ženu u šumi u kojoj su tražili gljive. Nije je mogao pronaći pa je otišao u policijsku postaju u Weißwasseru i povikao: Upomoć, izgubio sam ženu!

Supružnici su u šumi u blizini Zschorne, naselja u Thiendorfu u Oberlausitzu, oko 13 sati tražili gljive. Bili su toliko usredotočeni na traženje gljiva da su se sve više udaljavali jedno od drugoga i potpuno izgubili jedno drugo iz vida.

U nekom trenutku, stariji muškarac jednostavno više nije mogao pronaći svoju 76-godišnju suprugu. Prije nego što je pao sumrak, konačno je zatražio pomoć policije.

Policajci su dobili opis žene i odmah krenuli u potragu u šumi. Zatim je uslijedio poziv kolega iz susjednog Brandenburga.

– Savezna policija Blumberga javila se postaji i objavila da su pronašli ženu dok su pretraživali područje u akciji borbe protiv krijumčarskog kriminala, objasnila je glasnogovornica policije Anja Leuschner.

Policajci su bili u tom dijelu šume na saskoj granici u pravo vrijeme, tako da im je nestala umirovljenica potrčala ravno u zagrljaj.

Bilo joj je dobro i laknulo joj je. Otprilike tri sata nakon što se izgubila, ponovno se našla sa svojim suprugom.

U rujnu je također nestao stariji muškarac (68) dok je sakupljao gljive u Dübener Heide blizu Trossina (okrug Sjeverne Saske).

Više nije mogao sam pronaći izlaz iz šumskog područja površine oko 75.000 hektara.

Čovjek je uspio preživjeti četiri dana dok ga potraga nije pronašla potpuno iscrpljenog i dehidriranog.

Comments are closed.