Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

MILIONI ĆE U NJEMAČKOJ MORATI PROMIJENITI SVOJE PLANOVE: Štrajk službeno počinje 7.12. 2024. godine u 22 sata

224

Milijuni ljudi u Njemačkoj morat će promijeniti svoje planove u petak jer željeznički radnici štrajkaju po četvrti put ove godine i drugi put u manje od mjesec dana.

Sindikat strojovođa (GDL) pozvao je svoje članove da od četvrtka u 22 sata obustave rad na 24 sata. Problemi sa gužvama i voznim redovima vjerojatno će početi ranije i trajati duže.

GDL je pozvao na štrajk sve zaposlenike nacionalnih njemačkih željeznica (DB), uključujući one na međugradskim, regionalnim i prigradskim linijama, kao i radnike gradske željeznice u Berlinu i Hamburgu.

Za vrijeme trajanja obustave putničkog prometa prometovat će drastično smanjeni vozni red. Štrajk u teretnom prometu najavljen je već za 18 sati.

Sindikat štrajkovima pojačava pritisak na poslodavce u pregovorima o kolektivnom ugovoru tražeći, među ostalim, i kraće smjene.

“Poslodavci su podigli zid prema svim zahtjevima i ne žele priznati i priznati rad zaposlenika”, poručili su iz sindikata.

DB je uzvratio optužbom da će sindikat pokvariti drugi vikend adventa milijunima građana jer “sebično i neodgovorno” štrajka za vrijeme teških vremenskih uvjeta.

“Umjesto da realno pregovara, GDL poziva na štrajk s nemogućim zahtjevima”, rekao je glasnogovornik. – To je potpuno nepotrebno.

GDL je posljednji put štrajkao 15.-16. studenog, no sada je najavio da do kraja godine to više neće biti.

Ranije smo objavili…

Strojovođe njemačkog željezničkog operatera Deutsche Bahna će štrajkati od četvrtka navečer do petka navečer, najavio je sindikat GDL.

Štrajk na nacionalnoj razini od 22 sata u četvrtak do 22 sata u petak će vjerojatno dovesti do tisuća otkazanih željezničkih putovanja, javlja Hina.

Obustava rada odnosi se na međugradske i regionalne vlakove te prigradske željeznice u Hamburgu i Berlinu.

Teretni vlakovi će također biti zaustavljeni počevši od 18 sati, rekao je sindikat.

Comments are closed.