Zadovoljna
Zadovoljna

LIJEČNIK SE USPROTIVIO LAUTERBACHU: Njemačka je posljednja zemlja u Europi koja se uzbuđuje zbog….

944

Mnogi liječnici u Njemačkoj smatraju kako više nema potrebe da osobe zaražene koronavirusom odu u karantenu.

No, njemački ministar zdravstva Karl Lauterbach se tome protivi.

– Zaraženi ljudi moraju ostati kod kuće, jasan je Lauterbach te odbacio pozive na ukidanje obveze izolacije osoba zaraženih koronavirusom.

– U suprotnom, ne samo da će se broj slučajeva još više povećati, već će i samo radno mjesto postati sigurnosni rizik, napisao je političar SPD-a na Twitteru.

Predsjednik odbora Nacionalnog udruženja liječnika obveznog zdravstvenog osiguranja (KBV) liječnik Andreas Gassen je prethodno pozvao na ukidanje svih zahtjeva za karantenom.

– To bi ublažilo nedostatak osoblja na mnogim mjestima. Moramo se vratiti u normalu.

Oni koji su bolesni ostaju kod kuće. Oni koji se osjećaju zdravi idu na posao.

Isto radimo s drugim zaraznim bolestima kao što je gripa, naglasio je Gassen u razgovoru za “Neue Osnabrücker Zeitung” (NOZ). “

-Broj zaraženih je već mjesecima vrlo visok, a budući da se u isto vrijeme provodi manje testova, možemo pretpostaviti i stotine tisuća neotkrivenih infekcija dnevno, ali simptomi su gotovo uvije blagi.

Nije problem u brojnim infekcijama, već u tome što oni koji su pozitivni ostaju kod kuće nekoliko dana čak i bez simptoma i šalju se u izolaciju.

To bi rezultiralo nedostatkom osoblja u bolnicama i drugdje, rekao je šef KBV-a.

Gassen moli da se na omikron mutant gleda “gotovo kao na mirovnu ponudu vi,rusa'”.

Svatko tko se zarazi nakon trostrukog cijepljenja čak ima koristi od infekcije stjecanjem mukoznog imuniteta, smatra Gassen.

– Ne možemo se trajno sakriti od virusa. Mi smo posljednja zemlja u Europi koja još uvijek s takvim uzbuđenjem raspravlja o izvanrednoj situaciji u vezi s koronom, zaključio je Gessen.

Kliknite na sliku a zatim se vratite na tekst