Zadovoljna
Zadovoljna

LIDL UVODI PRAVILO “5xD”: Promjena utiče na sve kupce

782

Lidl je prvi maloprodajni div koji planira uvesti inovaciju “5xD” koja utieče na sve kupce.

Što je “pravilo 5xD” – i što će se promijeniti za Lidlove kupce doznajte u nastavku.

Kao prvi njemački trgovac na malo, Lidl želi ponuditi mesne proizvode diljem zemlje pod “5xD” uvjetima.

Lidl uvodi pravilo “5xD” za sve proizvode vlastite robne marke “Metzgerfrisch”.

Promjena u svim poslovnicama

Veliko “D” jednostavno znači “Njemačka”. A ono što se misli pod tim je da se svi koraci lanca u lancu proizvodnje mesa – s rođenjem životinja, uzgojem, tovom, klanjem i preradom, odnosno njih ukupno 5 – trebaju nalaziti u Njemačkoj.

Promjena se odnosi na više od 3200 poslovnica Lidla u cijeloj zemlji, ali samo za proizvode Lidlove robne marke “Metzgerfrisch”, javlja Heidelberg24.

Cijela stvar i ne iznenađuje, trgovac hranom već je krajem prošle godine najavio promjenu. Lidl nije jedini lanac diskonta koji se zalaže za ovu promjenu, ali je prvi koji ju je uveo.

Hoće li cijena rasti?

Konkurent Aldi također je prošle godine najavio da će uvesti “5D pravilo”, ali će vjerojatno trebati vremena do kraja godine da ga u potpunosti implementira.

Ta je najava tada izazvala pomiješane reakcije: s jedne strane, zalaganje za veću dobrobit životinja nedvojbeno nije loša ideja, s druge strane, kupci Aldija već su se tada bojali značajnog povećanja cijena mesa.

“Intenzivno smo radili s našim partnerima tokom proteklih nekoliko mjeseci na pretvorbi svih dijelova lanca opskrbe za gotovo sve proizvode od svježeg mesa i kobasica pod vlastitom robnom markom ‘Metzgerfrisch’ u njemačko podrijetlo”, kaže Christoph Graf, voditelj nabave u Lidlu Njemačka.

Kao rezultat toga je da je Lidl prvi njemački trgovac na malo koji je zapravo implementirao pravilo “5xD” u cijeloj zemlji.

Lidl je nedavno završio na naslovnicima svih medija jer je objavio kako će u budućnosti u ponuditi nuditi usluge preseljenja.

Kliknite na sliku a zatim se vratite na tekst