Zadovoljna
Zadovoljna

LANČANI SUDAR U NJEMAČKOJ: Samovozeći automobil BMW uleteo u redovni saobraćaj: Poginula jedna osoba, devet povređenih (FOTO)

5.624

Jedna osoba je poginula, a devet je teško povređeno kada je samovozeći test automobil uleteo u redovni saobraćaj i izazvao lančani sudar u kojem su učestvovala četiri vozila, saopštila je danas nemačka policija.

Portparol policije u jugozapadnom gradu Rojtlingenu rekao je da je električni BMW iXes sa petoro ljudi u vozilu, među kojima je bilo malo dete, skrenuo iz svoje trake na krivini i naleteo na saobraćaj koji je dolazio, udarivši u nadolazeći Citroen.

BMW je potom frontalno udario u kombi Mercedes-Benz, što je rezultiralo smrću 33-godišnjeg putnika u tom vozilu.

U međuvremenu 70-godišnji vozač Citroena izgubio je kontrolu nad svojim automobilom i udario u drugo vozilo u kome su bile dve osobe.

Portparol policije u Rojtlingenu Mihael Šal rekao je da su četiri spasilačka helikoptera bila uključena u pružanju pomoći i da su povređeni prebačeni u nekoliko bolnica u regionu.

Šal je rekao da policija još nije imala priliku da razgovara sa učesnicima nesreće.

Kako je naveo, nije jasno da li je 43-godišnji vozač za volanom BMW test automobila aktivno upravljao vozilom u trenutku sudara ili je ono putovalo samostalno.

Kliknite na sliku a zatim se vratite na tekst