Zadovoljna
Zadovoljna

KUPCI ODUŠEVLJENI: Pogledajte šta njemački diskont nudi za 3 eura

1.066

Diskont lanac Lidl trenutačno oduševljava svoje kupce neobičnom kampanjom. Diskont nudi vrećice po cijeni od 3 eura u sve više poslovnica koje su punjene voćem i povrćem.

Kako prenosi Lebensmittelzeitung, sortirano voće i povrće će se do ljeta prodavati u takozvanim “spasi me” papirnatim vrećicama do pet kilograma po paušalnoj cijeni od 3 eura u svih 3.200 poslovnica.

Posebna ponuda trebala bi zadovoljiti potrošače.Zbog ra,ta u Ukra,jini, mnoge svakodnevne namirnice poput maslaca, suncokretovog ulja, tjestenine, brašna, kvasca, deterdženta ili čak peciva sada su vrlo skupe ili više nisu dostupne u trgovinama.

Proizvođači se žale na povećane cijene energije i veće troškove materijala za pakiranje; poskupljenja koja trgovci u konačnici prenose na potrošača na blagajni.

Cijene hrane su u prosjeku porasle za 11,1 posto od početka rata u Ukrajini.

Korisnici interneta također dobro prihvaćaju ideju o davanju druge šanse voću i povrću.

Iako su vizualni nedostaci robe često kritizirani, mnogi kampanju ipak smatraju dobrom u borbi protiv rasipanja hrane.

Svake godine potrošači u Njemačkoj bace oko šest milijuna tona hrane u smeće. Prema podacima Saveznog udruženja potrošačkih centara, to iznosi oko 75 kilograma hrane po osobi godišnje.

“Zbrojeno, to rezultira godišnjom svotom vrijednom 20 milijardi eura” koja završi u smeću, tvrde stručnjaci. To uglavnom uključuje voće i povrće, kruh i pekarske proizvode te domaću hranu.

Kako ne bi morali bacati proizvode, trgovci u Njemačkoj od svibnja ove godine mogu lakše ponuditi proizvode s isteklim rokom trajanja po akcijskim cijenama.

Kliknite na sliku a zatim se vratite na tekst