Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

KRAJ ZIME JOŠ NIJE NA VIDIKU: Temperature u Njemačkoj će pasti za 20 stupnjeva

392

Zimskom vremenu u Njemačkoj još nije došao kraj. Pred većim dijelom Njemačke najavljeno je puno sivih i kišnih dana, a nije isključena ni pojava snijega.

Sve u svemu pred stanovnicima Njemačke je vrlo promjenjiv tjedan.

Na jugu zemlje je sunčano i moguće je do 15 stupnjeva, dok je sjeveru vlažno s temperaturama od 6 do 12 stupnjeva. Ponegdje jako vjetrovito do olujno.

Malo snijega moguće je na višim nadmorskim visinama.

Vrijeme će približavanjem vikenda biti posebno loše na sjeveru zemlje. Najavljeno je oblačno, vlažno i hladno vrijeme s temperaturom do 5 stupnjeva.

Cijeli vikend bit će obilježen promjenjivim vremenom. Pljuskovi su mogući i na jugu zemlje. Diljem Njemačke ponovno postaje hladnije s temperaturom u prosjeku od 4 do 10 stupnjeva.

Sukladno tome, granica oborina u niskim gorskim lancima spušta se do oko 600 metara, a noću se ponegdje može očekivati slab mraz ili mraz.

Snijeg se vraća

Sljedeći tjedan meteorolozi su najavili još drastičniji pad temperatura, te moguć snijeg u noći s ponedjeljka na utorak.

Stručnjaci očekuju pad temperature za 20 stupnjeva u nekoliko dana. Posebno će padom temperatura biti pogođena Bavarska.

Prognoza njemačke meteorološke službe (DWD) predviđa pad temperatura do 20 stupnjeva.

Vrijeme u Bavarskoj

Od početka idućeg tjedna (13. veljače) ponovno postaje hladno u Bavarskoj. Temperature će u Bavarskoj pasti do minus pet stupnjeva.

Međutim, kvalificirani meteorolog iz DWD-a ne želi to nazvati početkom zime. “Temperature se opet prilagođavaju godišnjem dobu”, kaže njemačkim medijima.

Comments are closed.