Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Koliko cigareta i duhanskih proizvoda je dozvoljeno prenijeti preko granice?

109

Ukoliko ste se mislili zaputiti ka Hrvatskoj odnosno EU, trebali bi znati i za nova pravila koja su stupila na snagu, a koja se tiču prenosa robe u ovu zemlju.

Dosta je nejasnoća i nelogičnih odluka, no one se moraju poštovati kako bi se izbjegle kazne koje su u nekim slučajevima veoma rigorozne.

“Večernji list” je tim povodom objavio spisak svih stvari koje smijete, odnosno, ne smijete unositi u Republiku Hrvatsku.

Dosta putnika se pita koliko je cigareta odnosno duhanskih proizvoda je dozvoljeno prenijeti preko granice, evo odgovora:

Osobe koje putuju cestovnim ili željezničkim prijevozom mogu unijeti 40 cigareta, 20 cigarillosa, 10 cigara i 50 grama duhana za pušenje.

Svi putnici mogu unijeti jednaku količinu od 50 grama grijanog duhanskog proizvoda, 10 mililitara e-tečnosti te 50 grama tkzv. novih duhanskih proizvoda iz članka 94. stav 2. Zakona o taksama.

Putnici u vazdušnom saobraćaju u Hrvatsku mogu unijeti nešto više duhanskih prerađevina od onih koji putuju drugim oblicima saobraćaja.

Oni u vazdušnom prevozu mogu unijeti 200 cigara, 100 cigarillosa, 50 cigara i 250 grama duhana za pušenje.

Comments are closed.