Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

KAUFLAND U 2024. GODINI ZATVARA NEKOLIKO POSLOVNICA U NJEMAČKOJ: Evo šta mogu očekivati radnici koji rade

217

Prehrambeni div Kaufland u 2024. godini u Njemačkoj zatvara nekoliko poslovnica. Ali, kupci mogu odahnuti: u planu je i otvaranje nekoliko poslovnica.

Kaufland zatvara nekoliko poslovnica u Njemačkoj. Pojedini će kupci uskoro morati tražiti alternative kupnji. A, kakva je budućnost radnika iz pogođenih filijala?

Kako navode njemački mediji, Kaufland ima više od 770 poslovnica diljem zemlje, od kojih će se najmanje pet zatvoriti u skoroj budućnosti.

Kaufland zatvara nekoliko poslovnica u Njemačkoj

Četiri od pet poslovnica koje bi se trebale zatvoriti do početka 2025. nalaze se u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji.

Za 2024. planirana su ukupno tri zatvaranja. U lipnju 2024. planirano je zatvaranje dviju poslovnica Kauflanda: u Siegenu i Greizu. Sljedeća poslovnica će se zatvoriti u rujnu 2024. godine u Bochum-Ruhrparku.

U 2025. zatvorit će se još dvije Kauflandove poslovnice: u siječnju se zatvara poslovnica u Palais Vest u Recklinghausenu, a zatim u ožujku poslovnica u Dortmund-Mengedeu.

“Kaufland upravlja s više od 140 poslovnica u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji, ima gustu mrežu podružnica u regiji i stoga ima priliku razgovarati sa zaposlenicima o širokom rasponu individualno prilagođenih rješenja za nastavak zaposlenja”, naveo je Kaufland za njemačke medije.

Kako objašnjavaju njemački mediji, radnici koji rade u poslovnicama koje se zatvaraju trebali bi, ako je moguće, biti premješteni na druga radna mjesta unutar grupacije.

Dakle, radnici koji su pogođeni zatvaranjem poslovnica Kauflanda trebali bi ostati u radnom odnosu.

Hoće li uskoro doći do zatvaranja još poslovnica?

No, što znače zatvaranja poslovnica Kauflanda? Posluje li tvrtka loše? Hoće li se uskoro doći do zatvaranja još poslovnica?

Iza zatvaranja poslovnica stoje ekonomski razlozi. Međutim, oni vjerojatno utječu samo na pojedinačne poslovnice, a ne na cijelu tvrtku. Kako javljaju iz Kauflanda, tvrtka planira otvaranje poslovnica na novim lokacijama.

Važno je navesti kako je Kaufland u posljednje dvije godine preuzeo 100 Realovih poslovnica.

Comments are closed.