Zadovoljna
Zadovoljna

JESTE LI PROŠLE NEDJELJE TOČILI GORIVO NA OVOJ BENZINSKOJ STANICI U NJEMAČKOJ? Ako jeste, obratite pažnju – evo što se dogodilo!

753

Na benzinskoj postaji Shell u hamburškoj gradskoj četvrti Fuhlsbüttel prošlog tjedna je došlo do pogreške prilikom isporuke goriva, odnosno u spremnik za benzin utočeno je dizel gorivo i obrnuto.

To znači kako je velik broj vozača u svoja vozila točio pogrešno gorivo.

– Prošlog četvrtka poslijepodne, 9. veljače, benzinska postaja “Shell” u Alsterkrugchaussee u Hamburgu dobila je novo gorivo.

Još se istražuje zbog čega je i kako gorivo zamijenjeno. No, pretpostavljamo kako je vjerojatno zbog ljudske pogreške došlo do ispuštanja dizela iz cisterne u spremnik za benzin i benzina iz cisterne u spremnik za dizel, rekla je glasnogovornica tvrtke Shell.

Prema izvješću tvrtke Shell, nakon što se nekoliko vozača žalilo na društvenim mrežama, zahvaćene benzinske pumpe s dizelom, E5 i E10 su blokirane.

Još uvijek nije jasno koliko je vozača zapravo nesvjesno natočilo krivo gorivo.

Krivo točenje goriva može uzrokovati ozbiljna oštećenja motora.

Prema informacijama ADAC-u, ako je motor već radio, možda će biti potrebno zamijeniti cijeli sustav ubrizgavanja, uključujući visokotlačnu pumpu, brizgaljke, vodove za gorivo i spremnik, što znači trošak od nekoliko tisuća eura.

Shell želi platiti troškove popravka vozila

Od kad se ovaj slučaj dogodio, na benzinskoj postaji nude samo Shellove vlastite marke “V-Power Racing” i “V-Power Diesel” – ali po cijeni normalnih goriva. Voditelj benzinske postaje nije želio komentirati slučaj.

– Žalimo zbog negativnih okolnosti koje su iz ovoga proizašle za neke kupce.

Svaku štetu na vozilu uzrokovanu miješanjem proizvoda financirat ćemo uz odgovarajući dokaz, rekla je glasnogovornica Shella.

Kliknite na sliku a zatim se vratite na tekst