Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

IZA STANOVNIKA NJEMAČKE JE NAJHLADNIJA NOĆ OVE ZIME: Izmjereno -17,2 stupnjeva, za vikend najavljena snježna oluja, a onda rast temperatura za 30 stupnjeva

273

Božić su stanovnici Njemačke slavili na blagih 13 stupnjeva. Sada je u cijeloj Njemačkoj mraz, te temperature koje su se spustile i do minus 17 stupnjeva!

Studeni je bio previše topao mjesec. Službeni početak zime 1. prosinca bio je hladan. Sredinom prosinca temperature su opet porasle. Zatim su na prijelazu godine zabilježene oluje i poplave. Sada je siječanj opet hladan.

“Ova promjena temperature zapravo je sasvim normalna”, kaže klimatologinja.

Iza nas je najhladnija noć ove zime

Noć s utorak na srijedu bila je najhladnija do sada ove zime.

Najhladnije je bilo u mjestu Bad Berka u Tiringiji s minus 17,2 stupnja.

Minus 15,1 i minus 14,4 stupnja izmjereno je u Brockenu u Harzu i Wernigerodeu u Saskoj-Anhaltu.

Sljedećih dana opet će s jugozapada pritjecati blag zrak, navode njemački mediji.

“Ako granica zračne mase ostane točno iznad nas, moglo bi doći do jakih snježnih oborina. Ili samo kiše ili ledene kiše”, najavljuje njemački meteorolog.

Skok temperatura

Europska meteorološka služba predviđa kako će temperature narasti do 16 stupnjeva na jugozapadu i samo minus 1 stupanj na sjeveru.

“Sljedeći tjedan bit će vrlo uzbudljiv jer prijelaz iz hladnog u toplo nikad nije gladak. U ponedjeljak sa snijegom u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji, Porajnju-Falačkoj, Saarlandu i Baden-Württembergu.

Snijeg u Bavarskoj i u Donjoj Saskoj je moguć u utorak, a u Hamburgu i Berlinu u srijedu”, najavljuju meteorolozi.

Sljedeći bi tjedan u Donjoj Saskoj mogao padati jak snijeg. Jedna prognoza predviđa kako bi moglo pasti gotovo 40 centimetara, navode njemački mediji.

Snježna oluja mogla bi pogoditi Njemačku

Prema modelu servisa “Kachelmannwetter”, snježna oluja bi sljedeći tjedan mogla pogoditi dijelove Njemačke i Nizozemske.

Podaci za 19. siječnja (petak) pokazuju veliku granicu zračne mase koja se proteže od Amsterdama do Dresdena.

Najveće bi snježne oborine mogle biti između Göttingena i Goslara – do 38 centimetara prema izračunima temeljenim na američkom modelu vremenske prognoze.

Europska prognoza također predviđa snježne padaline veće od 20 centimetara u izoliranim područjima Njemačke.

Snijeg će prvo pasti u planinama Harz sredinom tjedna, a zatim bi se snježne padaline mogle brzo proširiti na područje između Emslanda i Saske.

Za vikend moguća susnježica

Izvješće njemačke meteorološke službe ne predviđa snježne padaline, barem do vikenda. Na sjeveroistoku bi u subotu moglo pasti malo kiše s temperaturama oko 4 stupnja.

U petak će se sunčano vrijeme proširiti od južne regije Gornje Rajne do Donje Bavarske, dok se u drugim područjima može očekivati ​​jako oblačno ili jako maglovito nebo.

Osobito od Donje Saske i Sjeverne Rajne-Vestfalije do Brandenburga i Saske mogu se očekivati ​​izolirane male količine oborine, koje se mogu pojaviti u obliku susnježice ili (smrzavajuće) rosulje.

Comments are closed.