Zadovoljna
Zadovoljna

Iz ove zemlje proterano je 40 stranaca u svoje zemlje

1.104

Do kraja svibnja ove godine 27 stranaca koji su morali napustiti njemačku Saveznu zemlju Brandenburg deportirano je u svoje zemlje podrijetla ili u treće zemlje koje su ih spremne primiti.

Osim toga, 13 osoba protjerano je prema Dublinskoj uredbi u zemlju EU u kojoj su podnijeli zahtjev za azil, priopćilo je Ministarstvo unutarnjih poslova u Potsdamu odgovarajući na zahtjev državne parlamentarke Andree Johlige (Die Linke).

Posebna skupina u Ministarstvu unutarnjih poslova Operativna skupina „Deportacija počinitelja kaznenih djela“ obradila je 22 zahtjeva.

U tri slučaja odlazak je bio dobrovoljan. Neki stranci su prethodno služili zatvorske kazne u drugim saveznim zemljama. Svi počinitelji bili su muškarci između 21 do 60 godina.

S izuzetkom dvojice muškaraca iz Libanona i Vijetnama, svi ostali su došli iz istočne Europe. Najveća skupina od četiri stranca bili su Litvanci.

Po troje je iz Rumunjske i Gruzije. Svi oni koji su služili zatvorske kazne su morali napustiti zemlju i deportirani su u svoje zemlje podrijetla.

Državni parlament odlučio je formirati radnu skupinu u kolovozu 2020., prvenstveno kako bi se ubrzalo protjerivanje stranaca koji su služili zatvorske kazne i koji su dužni napustiti zemlju prije drugih repatrijacija.

Prošle je godine radna skupina obradila ukupno 52 slučaja – deportacija i dobrovoljnih odlazaka.

U Njemačkoj je završen boravak osam intenzivnih prijestupnika i 44 zatvorenika. Od osam intenzivnih prijestupnika, tri su dobrovoljno otišla, pet je deportirano.

Od 44 slučaja pritvaranja, dva su stranca dobrovoljno napustila državu, a tri su bila u ekstradicijskom pritvoru prije protjerivanja.

Kliknite na sliku a zatim se vratite na tekst