Zadovoljna
Zadovoljna

IŠLI SU ZAJEDNO U RAZRED: 13-godišnjakinju ubio 14-godišnjak, zadao joj 114 uboda nožem – dobio je doživotnu kaznu zatvora

864

Na doživotnu kaznu zatvora osuđen je danas 16-godišnji Aiden F. iz okruga St. Johns’ na Floridi. On je u svibnju 2021. godine ubio 13-godišnju Tristyn.

Zadao joj je čak 114 uboda nožem. Razlog zbog kojeg je učinio ubojstvo posebno zastrašuje. Ubio je svoju kolegicu iz razreda jer je želio osjetiti kako je to ubiti nekoga.

Nestanak svoje kćeri roditelji su prijavili 8. svibnja 2021. godine. Njezino tijelo pronađeno je samo dan kasnije, prekriveno bezbrojnim ranama od noža.

Policija je otkrila kako je počinitelj tad 14-godišnji Aiden F..

Gotovo dvije godine kasnije, sud u Jacksonvilleu osudio je 16-godišnjaka na doživotnu kaznu zatvora!

Počinitelj i žrtva su se poznavali

Policija nije dugo tragala za počiniteljem. Na nožu kojim je zločin počinjen, kao i na tijelu žrtve, našli su tragove njegovog DNK-a.

Policija je pronašla i krvavu odjeću i video snimke Aidenove majke koje prikazuju kako pokušava isprati mrlje krvi sa hlača svoga sina. Sve je to snimio Aiden.

Navodno je Aiden svjedocima rekao kako želi nekoga ubiti u šumi. Snimio je još jedan video u kojem se vidi kako flertuje u autu.

Javnost je bila šokirana i kad se doznalo kako su i žrtva i počinitelj pohađali isti razred lokalne srednje škole.

Sud je odmah na početku suđenja donio odluku kako neće kazniti Aidena F. prema kaznenom zakonu za maloljetnike, već prema kaznenom zakonu za odrasle. U SAD-u je to moguće.

Aiden se pojavio na sudu u veljači 2023. Sudac R. Lee Smith je tad rekao:

Ovo nije učinjeno iz pohlepe, odmazde ili osvete. To nije bio zločin iz strasti, nije počinjen jer ga je ona odbacila. Nije bilo razloga.

To je učinjeno ni zbog čega drugog nego da se zadovolji unutarnja želja optuženog da osjeti kako je to ubiti nekoga.

Iskazi svjedoka također je otkrilo da je Aiden F. bio svjestan svog zločina.

– Tristyn je pretrpjela posebno bolnu, užasnu smrt od ruku nekoga koga je poznavala, rekao je sudac Smith prije presude.

Kliknite na sliku a zatim se vratite na tekst