Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

HRVAT (39) UHIĆEN NA NJEMAČKOJ GRANICI DOK JE PUTOVAO NA LINIJI LYON-ZAGREB: Dr,ogu sakrio u donje rublje – K0kain spakirao u kondome

150

Hrvatski državljanin uhićen je na njemačkoj granici zbog posjedovanja kokaina. Kako je priopćila njemačka policija, policajci su u donjem rublju osumnjičenog muškarca pronašli veću količinu kokaina.

Njemačka policija je u ponedjeljak navečer (15. siječnja) na graničnom prijelazu Hörbranz (BAB 96) uhitila hrvatskog državljanina.

Kako je navela policija u priopćenju, 39-godišnjak, kojemu je izrečena zabrana kretanja u EU-u, pokušao je ilegalno ući u Njemačku međugradskim autobusom.

Muškarcu je određen pritvor

“Policajci su u muškarčevom donjem rublju pronašli veću količinu kokaina. Na zahtjev državnog odvjetništva u Kemptenu priveden je istražnom sucu, a potom mu je određen pritvor”, priopćila je njemačka policija.

Savezna policija Lindaua na kontrolnoj točki Sigmarszell kontrolirala je putnike u međugradskom autobusu na liniji Lyon-Zagreb. Hrvatski putnik uredno je predočio važeću osobnu iskaznicu.

Međutim, tijekom pretrage policijski službenici su otkrili da protiv Hrvata postoji zabrana ulaska u zemlju. Münchenski imigracijski ured počinitelju je 2017. ukinuo pravo na slobodu kretanja u EU-u zbog kaznenih djela povezanih s drogom i deportirao ga u njegovu domovinu krajem 2018. godine.

Nadalje, okružni sud u Lingenu tražio je 39-godišnjaka zbog kršenja Zakona o drogama, pomaganja i poticanja trgovine i posjedovanja droge.

Dio droge bio je zapakiran u kondome

Tijekom kasnije pretrage policija je pronašla i oko 160 grama kokaina u muškarčevom donjem rublju, od čega je dio bio upakiran u kondome.

Službenici su Hrvata, koji mora odgovarati zbog pokušaja neovlaštenog ulaska u zemlju i kršenja zakona o opojnim drogama, predali carini.

Službenici Carinskog istražnog ureda priveli su ranije osuđivanog optuženika istražnom sucu Okružnog suda u Kemptenu, koji je izdao nalog za uhićenje na zahtjev državnog odvjetništva u Kemptenu. Hrvat je potom odveden u zatvor Kempten. Droga je zaplijenjena.

“Policija je obavijestila nadležni ured za imigraciju o slučaju i mjestu gdje se muškarac nalazi. Carinski istražni ured sada provodi daljnje istrage o kaznenom djelu zbog posjedovanja droge pod vodstvom državnog tužitelja u Kemptenu”, navela je njemačka policija u svom priopćenju.

Comments are closed.