Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

GORIVO JE OPET POSKUPJELO: Evo koje cijene dizela i benzina možete očekivati na benzinskim crpkama u Njemačkoj

231

Točenje goriva je opet poskupjelo u Njemačkoj. Međutim, cijene su porasle samo minimalno u odnosu na prethodni tjedan, navode njemački mediji.

Gorivo je tek neznatno poskupjelo u odnosu na prošli tjedan, a na sličnoj razini je i cijena nafte.

Prema trenutnoj ADAC-ovoj procjeni cijena goriva u Njemačkoj, litra Super E10 u prosjeku u cijeloj zemlji košta 1,729 eura, 0,1 cent više nego prošlog tjedna. Dizel je poskupio za 0,6 centi na 1,704 eura.

Cijena sirove nafte Brent također je blago porasla u odnosu na prethodni tjedan. Cijena barela (159 litara) trenutno je oko 78 dolara, jedan dolar više nego prošlog tjedna.

Brzi savjet za uštedu

Usporedite cijene goriva u vašem području, na primjer preko specijaliziranih internet stranica.

Također je poželjno točiti gorivo, posebno u ranim jutarnjim i kasnim večernjim satima. Gorivo je posebno jeftino između 20 i 22 sata.

Koliko će rasti cijene goriva?

Od početka godine porasla je i cijena CO2. Kada bi se ta viša cijena CO2 u potpunosti prenijela na potrošače, to bi značilo povećanje cijene od oko 4,7 centi po litri dizela i 4,2 centa po litri benzina.

Dapače, cijene su porasle znatno manje. Prema informacijama ADAC-a, to sugerira da je nova cijena CO2 možda uračunata prije krajnjeg roka 1. januara 2024. – i da su vozači već snosili veće troškove prije nego što je cijena porasla, navode njemački mediji.

Comments are closed.