Zadovoljna
Zadovoljna

Firma koju je Mirnesa ojadila za milion eura opet na meti pljačkaša: Njen kolega na Badnji dan odnio 135.000 eura!

836

Firma za transport novca u Štutgartu, koju je Mirnesa S. (42) porijeklom iz Bosne i Hercegovine u oktobru ojadila za milion eura, još jednom je bila na meti pljačkaša.

Naime, kako je saopštila njemačka policija, kolega (27) fatalne Mirnese S. je u noći na Badnji dan opljačkao firmu, uzevši 135.000 eura, a zaposleni su tek nakon četiri dana uvidjeli da dio novca fali, prenosi Bild.

“Istraga nas je dovela do 27-godišnjeg mladića. Prilikom pretresa stana ni on ni novac nisu nađeni”, saopštila je portparolka policije.

U međuvremenu se dogodio obrt u slučaju ove pljačke, pa se muškarac sam predao policiji, a sudija ga je pustio na uslovnu slobodu. Kada je riječ o novcu, niko ne zna gdje je završio, prenosi Bild.

Muškarac je u obavezi da se redovno javlja policiji, sve dok se istraga ne privede kraju.

Podsjetimo, Mirnesa, koja je iz njemačke firme ukrala milion eura, nakon čega je nestala, u Štutgartu je poznata i pod nadimkom Miki.

Kako se saznaje, ona je prije ove firme radila kao konobarica, a rodom je iz mjesta Busovača u Bosni i Hercegovini.

Njemački Bild je otkrio da je Mirnesa živjela na trećem spratu u stambenoj zgradi u Kanstatu.

Odatle je bila udaljena samo 250 metara od glavnog ulaza u prostorije Kriminalističke policije.

Mirnesa je u oktobru, radeći za kompaniju koja je između ostalog obavljala i poslove transporta novca u Štutgartu, ukrala milion eura. Stavila je novac u crnu torbu i nestala, navodi Bild.

Roditelji su se Mirnese odrekli, a djevojački se prezivala Bešlić, prenio je portal Crna-Hronika.

Policija je na zvaničnoj internet-stranici objavila kako za njeno pronalaženje nudi nagradu u iznosu od 37.500 eura.

„Nagrada je 37.500 eura i osigurana je privatno. Mole se svi koji nešto znaju o 42-godišnjoj osumnjičenoj da se jave kriminalističkoj policiji na telefon +4971189905778“, saopštila je policija u Štutgartu.

Policija navodi da je osumnjičena žena visoka 174 centimetra, i da ima plavo-zelene oči i plavu kosu.

Ima nekoliko tetovaža po cijelom tijelu, posebno na rukama. Policija se nada da ovo može da pomogne u istrazi.

Inače, Mirnesa je postala i svojevrsna internet senzacija. Naime, kako je policija pored snimaka sa nadzornih kamera objavila i fotografije sa Instragrama atraktivne Miki svi su počeli da komentarišu njen izgled.

Navodno je prije nego što se zaposlila u kompaniji za transport novca radila kao konobarica u lokalnom kafiću u Štutgartu.

„Za oko“ im je zapalo i to što na svim fotografijama izgleda besprijekorno, kao i to što je uvijek obučena u novu firmiranu i skupu odjeću.

Kliknite na sliku a zatim se vratite na tekst