Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

EKSTREMNO VRIJEME U NJEMAČKOJ: “Gertrud” je paralizirala javni prijevoz

96

Vremenska nepogoda “Gertrud” odnosno najavljeno područje niskog tlaka s ekstremno crnim ledom uzrokovano ledenom kišom i obilnim snježnim padalinama pretvorilo je ove srijede ulice i pločnike u mnogim njemačkim regijama u opasna klizišta.

Brojne su nesreće, posebice na jugu i zapadu zemlje. U njemačkom čvorištu broj 1, zračnoj luci Frankfurt, letovi su potpuno obustavljeni.

Nakon što je operater Fraport već dan prije otkazao brojne letove za srijedu iz predostrožnosti, ujutro je stigla vijest: Ništa više ne funkcionira!

Zrakoplovi se više nisu mogli sigurno odlediti prije polijetanja zbog neprestane ledene kiše, rekao je glasnogovornik. Svi polasci su otkazani.

Od poslijepodneva slijetanja više nisu bila moguća zbog popunjenosti parkirnih pozicija.

Slična je situacija i u zračnoj luci München: oko 250 od 650 letova otkazano je zbog ekstremnih vremenskih uvjeta.

Kao mjeru predostrožnosti, Deutsche Bahn je ograničio maksimalnu brzinu svojih ICE vlakova na 200 km/h. To je izazvalo poremećaje diljem zemlje.

ICE veze od Frankfurta ili Stuttgarta do Pariza su u potpunosti otkazane, dok su francuski TGV vlakovi mogli prometovati tim rutama.

Pozadina je da su njemački vlakovi osjetljiviji na oštećenja od leda od francuskih brzih linija.

Autocesta A5 je također rano ujutro bila više ledena ruta nego autocesta.

Na području Rastatta i Baden-Badena zbog opasnosti na ruti, policija Baden-Württemberga do daljnjega je zatvorila dionicu u oba smjera.

“Gertrud” prijeti i u četvrtak

U Eifelu je u nesreći na skliskoj cesti poginuo vozač kombija (†34).

U zavoju je sletio s ceste i zabio se u stablo.Muškarac je preminuo na mjestu nesreće.

A “Gertruda” je daleko od završene. Upozorenja o teškim vremenskim prilikama vrijede i za sutra, u četvrtak, za Baden-Württemberg, Bavarsku, Rheinlad-Pfalz, Saarland, velike dijelove Hessena kao i dijelove Sjeverne Rajne-Vestfalije, Tiringije i Saske.

Njemačka meteorološka služba upozorava na “veliku opasnost po život i tijelo” te pod svaku cijenu treba izbjegavati boravak na otvorenom i putovanja.

Stoga će se u četvrtak u mnogim regijama Bavarske škole biti zatvorene.

Comments are closed.