Zadovoljna
Zadovoljna

DRASTIČNA PROMJENA: U svih 40 trgovina poznatog trgovačkog lanca u Njemačkoj više nije moguće plaćati novčanicama

1.460

Njemački tehnološki lanac Gravis, koji blisko surađuje s Appleom, ponedjeljka, 16. siječnja, više neće primati gotovinska plaćanja.

Kompania je potvrdila kako se to odnosi na svih njihovih 40 trgovina u Njemačkoj i bez obzira na kupovnu vrijednost.

To znači da čak i ako samo želite kupiti nešto što košta nekoliko eura, kovanice i novčanice iz vašeg novčanika neće vam pomoći.

Tvrtka kaže da je udio plaćanja u gotovini “zanemariv” već otprilike dvije godine. Još samo “mali jednoznamenkasti postotak” kupaca danas u Gravisu plaća gotovinom.

Lanac također ističe da je svoju odluku donio nakon “uspješne testne faze u odabranim trgovinama temeljene na natprosječnom prihvaćanju bezgotovinskog plaćanja”.

– Bezgotovinsko plaćanje je “jednostavno, sigurno, brzo sa stajališta kupca i odavno je naučeno” Aktivno slijedimo put naših kupaca, poručili su iz tvrtke.

Riječ je i o troškovima

Iza toga ne stoji samo orijentacija prema ponašanju kupaca, već i poslovna računica.

– Za nas kao trgovca bezgotovinsko plaćanje je jeftinije, jednostavnije i omogućuje brže procese, rezimira vlastite prednosti Gravis.

Emotivna tema

Gotovina je emocionalno nabijena tema, posebno u Njemačkoj, zemlji u kojoj se gotovina još uvijek relativno često koristi.

Kod tvrtke kao što je Gravis argument u prilog gotovinskom plaćanju bio bi taj da dosad nije bio problem kupovati tehničke uređaje i pribor ovim načinom plaćanja.

I naravno plaćanje gotovinom kao jednim od nekoliko načina plaćanja čini kupce fleksibilnijima.

Prošlog proljeća kartično plaćanje privremeno više nije bilo moguće kod brojnih trgovaca zbog tehničkih problema na jednom, široko korištenom terminalu za plaćanje.

Gravis je sa svojih 40 podružnica jedan od najpoznatijih njemačkih trgovaca tehnologijom i prisutna je, primjerice, u Hamburgu, Kölnu i Berlinu.

Prema njihovim izjavama, to je “najveći njemački ovlašteni Appleov trgovački lanac” i “najveći certificirani Appleov servisni partner” u cijeloj Europi. Gravis pripada tvrtki Freenet AG.

Kliknite na sliku a zatim se vratite na tekst