Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

DRAMA U N0V0G0DIŠNJ0J NOĆI: Nestalo dvoje djece (13,10) bogate nasljednice, njemačka policija uključena u potragu

187

U Danskoj je navodno oteto dvoje od četvero djece nasljednice lanca restorana “Block House” Christine Block i njenog bivšeg supruga Stephana Hensela.

Kako prenosi BILD, Hensel je početak godine slavio zajedno sa svojom djecom Klarom (13) i Theodorom (10) u danskom gradu Gravensteinu. Nešto iza ponoći nepoznati počinitelji su ga navodno napali i oborili na tlo.

Djeca su navodno bila prisiljena ući u jedan od dva automobila počinitelja. Kako dalje prenosi Bild, oba su automobila navodno registrirana u Njemačkoj.

U novogodišnjoj noći u istragu je bila uključena i njemačka policija, a policija iz Hamburga trenutačno provodi istragu. No, još uvijek se ne zna gdje su djeca.

Danska policija objavila priopćenje za javnost

Danska policija objavila je priopćenje za javnost u kojem opisuje incident u ponedjeljak poslijepodne. U njemu se ne spominju imena.

Kako se navodi u priopćenju, trenutno su u tijeku izvidi zbog tjelesnih ozljeda i lišenja slobode. Istražuje se i postoji li veza između događaja i svađe roditelja oko skrbništva.

Pravni spor oko djece Christine Block i Stephana Hensela

Nakon rastave 2014. Christina Block i Stephan Hensel podijelili su skrbništvo nad djecom Klarom i Theodorom.

Međutim, kada je otac zadržao djecu u svom domu u Danskoj u ljeto 2021. nakon vikenda odmora u Danskoj, Christina Block je progovorila o otmici i prijavila sve Višem zemaljskom sudu u Hamburgu.

Dobila je na sudu, ali ipak, njezin bivši suprug nije dopustio djeci povratak u Njemačku. Umjesto toga, tvrdio je da njih dvoje više ne žele živjeti s majkom.

U presudi iz veljače 2023., danski sud je na kraju odbio vratiti djecu u Njemačku. Christina Block je dobila pravo na posjete.

U priopćenju danske policije također se traže informacije o svjedocima. Desetogodišnji oteti dječak bio je odjeven u svijetloplave traperice, košulju na plavo-bijele pruge i tamni pulover. Djevojčica (13) nosi lagane cargo hlače i zeleni džemper s motivom medvjedića.

Glasnogovornik danske policije nije dao nikakve dodatne informacije o slučaju. Bild piše kako Stephan Hensel nije želio komentirati slučaj.

Comments are closed.