Zadovoljna
Zadovoljna

DOKAZI PRONAĐENI U KUĆI: Dvije djevojčice su planirale ubojstvo 12-godišnjakinje?

663

Njemačka je još uvijek u šoku zbog brutalnog ubojstva 12-godišnje Luise iz Freudenberga koju su 11. marta s 32 uboda oštrim predmetom ubile dvije kolegice iz razreda od kojih je jedna bila njezina najbolja prijateljica.

Sad su se pojavile informacije kako je moguće da su djevojčice planirale ubojstvo.

Prema pisanju njemačkog RTL-a, u kući jedne od djevojčica pronađeni su dokazi koji upućuju na to da su djevojčice proučavale kaznenu odgovornost mlađih počinitelja.

Odnosno, istraživale su jesu li one s 12 i 13 godina kazneno odgovorne.

– Dokazi za to pronađeni su tijekom pretresa u kući glavne počiniteljice. Službenici su prekinuli potragu za oružjem ubojstva do daljnjega.

Maloljetnice su djelo priznale, ali oružje kojim je počinjeno ubojstvo još nema, rekao je javni tužitelj Patrick Baron von Grotthuss iz ureda javnog tužitelja u Siegenu.

Podsjetimo, 12-godišnja Luise iz Freudenberga u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji prijavljena je kao nestala u subotu, 11. marta, a njezino tijelo otkriveno je u nedjelju, 12. marta, u neprohodnom šumskom području odmah iza državne granice s Falačkim Porajnjem. Žrtva je iskrvarila na smrt.

Riječ je o nezamislivom činu koji otvara mnoga pitanja. Počiniteljice još nisu punoljetne te stoga ne mogu biti osuđivane.

Ipak, dvije učenice će se suočiti s posljedicama, priopćili su iz policije.

Kliknite na sliku a zatim se vratite na tekst