Zadovoljna
Zadovoljna

DOBILA ODŠTETU OD 44,4 MILIONA EURA: Ali nikakav novac ne može ublažiti ono što se dogodilo toj djevojčici

957

Nikakav novac na svijetu ne može ublažiti ono što se dogodilo ovom djetetu.

Djevojčici koja je izgubila ruke i noge nakon što joj je liječnik postavio pogrešnu dijagnozu, Vrhovni sud u Londonu dosudio je odštetu od 44,4 milijuna eura.

Kako javlja BBC, dijete je odvedeno u bolnicu Frimley Park u Surreyu u Engleskoj s jasnim simptomima meningitisa i trovanja krvi.

Liječnici su pogrešno procijenili simptome, dali su djevojčici paracetamol i poslali je kući.

Kad su roditelji nekoliko sati kasnije vratili svoje dijete u bolnicu, u izvješću su naveli da mu je dijagnosticirana meningokokna sepsa.

Djevojčica je imala zatajenja više organa. Liječnici su tijekom hitne operacije djevojčici amputirali obje noge iznad koljena i obje ruke iznad lakta.

Obitelj je tužila bolničkog operatera. – Da je djevojčica na vrijeme primila antibiotike, posljedice bolesti bile bi manje ozbiljne, rekli su odvjetnici.

Bolnički operater “Frimley Health NHS Foundation Trust” složio se s konstatacijom i tužbom i ispričao se roditeljima i djevojčici.

Kako bi zaštitili identitet djeteta, daljnji osobni podaci nisu dati. Obiteljski odvjetnik rekao je da je ona “iznimno hrabra djevojčica koja je jako dobra u školi”, prenosi BBC.

Sudac je za BBC rekao da će djevojčica imati “pristup njezi i tehnologiji koja joj je potrebna”.

Odobrio je nagodbu između obitelji i bolnice “bez oklijevanja.” Dio novca bit će u paušalnom iznosu, a dio će biti paušalni iznosi preneseni u doživotnim isplatama.

Kliknite na sliku a zatim se vratite na tekst