Zadovoljna
Ženski portal

DO KRAJA SEPTEMBRA: Zatvaraju se centri za cijepljenje u ovom njemačkom gradu, objavljen je i razlog

1,289

Nakon što je provedeno oko 4,6 milijuna cijepljenja protiv korone, gotovo svi centri za cijepljenje u Hessenu zatvorit će se krajem rujna. I to zbog velikih troškova.

U Hessenu u posljednjih devet mjeseci primijenjeno je gotovo osam milijuna doza cjepiva protiv korone. Oko 62 posto stanovnika Hessena je već primilo obje doze cjepiva protiv koronavirusa. To se može vidjeti iz brojki Instituta Robert Koch (RKI). Kako dodaje Ministarstvo unutarnjih poslova Hessen, oko 4,6 milijuna doza odobrenog cjepiva primijenjeno je u ukupno 28 centara za cijepljenje u Hessenu.

Ipak, Ministarstvo unutarnjih poslova najavilo je zatvaranje gotovo svih centara za cijepljenje protiv koronavirusa u Hessenu do kraja rujna. No, kako će se kampanja cijepljenja protiv koronavirusa nastaviti od listopada?

Centri za cijepljenje protiv korone u Hessenu: mjesečni troškovi veći od 50 milijuna eura

Prema ministarstvu, cijepljenje protiv korone tada će uglavnom provoditi mobilni timovi za cijepljenje i liječnici u Hessenu.

– U Frankfurtu će centar za cijepljenje ostati u manjem obliku, rekao je šef zdravstvenog odjela Peter Tinnemann.

Na drugim lokacijama, poput Gießena, Fulde i Darmstadta, objekti će se zatvoriti, a zajednice će se ubuduće posebno oslanjati na mobilne timove za cijepljenje.

– Centri za cijepljenje bili su važna kontaktna točka za pouzdanu zaštitu od koronavirusa, osobito na početku pandemije – naglasili su iz Ministarstva unutarnjih poslova u Hessenu. Međutim, cilj kampanje cijepljenja u Hessenu je postignut jer je velik broj ljudi cijepljenjem protiv korone. Prema podatcima iz ministarstva ministarstvu, za upravljanje 28 centara za cijepljenje nastali su troškovi od ukupno 50,4 milijuna eura mjesečno.

– Odluku o zatvaranju centara za cijepljenje protiv korone pozdravlja Udruga zakonskih liječnika zdravstvenog osiguranja – rekao je glasnogovornik Karl Matthias Roth. Kritizirali su vodstvo koje je odgovorno za cijepljenje protiv korone u Hessenu zbog visokih troškova.
– Centri za cijepljenje zasigurno su u početku imali određena ovlaštenja, sada im više nisu potrebni – rekao je Roth u lipnju nakon što je objavljena odluka vlade Hessena kako će ukinuti centre za cijepljenje. (Fenix-magazin/MD)

Comments
Loading...

Kliknite na sliku a zatim se vratite na tekst