Zadovoljna
Zadovoljna

DO 250 EURA PO RADNIKU: Zaposlenicima u Njemačkoj dijele ukupno 40 miliona eura

1.223

Zaposlenici Schwarz Grupe – uključujući zaposlene u Lidlu i Kauflandu – imaju razloga za zadovoljstvo: zaposlenici primaju naknadu za inflaciju do 250 eura.

S obzirom na visoku inflaciju u Njemačkoj, mnogi jedva spajaju kraj s krajem. Osim rasta cijena hrane vrtoglavo rastu i cijene energenata.

Njemačka vlada već je pokrenula razne mjere za pomoć stanovništvu kao odgovor na energetsku krizu – i omogućila bonus za inflaciju.

Poslodavci mogu svojim zaposlenicima isplatiti do 3.000 eura bez poreza i doprinosa za socijalno osiguranje.

No, treba naglasiti da neće svi zaposlenici u Njemačkoj dobiti takav bonus.

Razlog je jednostavan: Inflacijska premija temelji se na dobrovoljnoj osnovi. Zaposlenici na to nemaju zakonsko pravo.

Dobar primjer sada daje Schwarz grupa, koja također posjeduje tvrtke Lidl i Kaufland.

Schwarz grupa svojim zaposlenicima dijeli ukupno 40 milijuna eura.

“Trgovački odjel Lidl i Kaufland, Schwarz proizvodnja, odjel za zaštitu okoliša PreZero, Schwarz service lines kao i Schwarz IT i Schwarz Digital svojim zaposlenicima daju bonus za inflaciju od 250 eura, a honorarni zaposlenici dobivaju po 75 eura”, kaže se u priopćenju Schwarz Gruppe.

Dodatna pogodnost pripada oko 175.000 zaposlenika tvrtki koje pripadaju Schwarz Grupi u Njemačkoj, neovisno o tome rade li puno ili na pola radnog vremena.

Kako objašnjavaju iz Schwarz grupe ovom odlukom željeli su zaposlenicima pružiti financijsku potporu u ovim izazovnim vremenima i malo ublažiti trenutni visoki financijski teret.

Kliknite na sliku a zatim se vratite na tekst