Zadovoljna
Ženski portal

DAME DA LI SPAVATE U GRU,DNJAKU? OVO MORATE ZNATI: Evo šta se tada događa i nikako nije dobro za vas

1,037

Da li bi žene trebalo da nose grudnjak kada spavaju? – pitanje je na koje se već godinama traži odgovor. Mišljenja žena, ali i stručnjaka kompetentnih za ovu temu su različita.

Neke žene smatraju kako su grudnjaci iritantni i da mogu da doprinesu razvoju raka dojki, dok druge pak misle kako će im nošenje grudnjaka tokom noći pomoći u borbi protiv opuštenosti grudi.

Nažalost, ne postoje naučni dokazi koji čvrsto podupiru teoriju kako će nošenje grudnjaka tokom noći pomoći da ne dođe do prevelike opuštenosti.
”Nošenje grudnjaka u krevetu može da bude udobno dok spavate, ali ne pomaže u zaštiti protiv opuštanja grudi.

Stručnjaci se slažu kako se grudnjak u krevetu može nositi, ako žena koja ga nosi može normalno da spava.

Ako vam smetaju, skinite ih, jer sa naučne strane gledano nikakvih dokaza nema da će vam grudnjaci biti od bilo kakve pomoći kada je izgled vaših grudi u pitanju.

“Nema dokaza da spavanje u brushalteru utiče na zdralje, ni pozitivno ni negativno” – kaže doktorka Amber Gat, a u nedavnoj studiji nije pronađena veza između rizika za oboljevanje od raka i nošenja grudnjaka.

“Rizik je bio veoma sličan, bez obzira na to koliko su sati dnevno žene nosile grudnjak, kao ni da li su imali žicu, puš ap umetke ili od kada su počele da nose brushalter prvi put” – rekao je naučnik uključen u studiju, Lu Čen.

Sa druge strane, ne postoje ni prednosti nošenja grudnjaka dok spavate – čak vam ni grudi neće biti čvrste i oblikovane zbog toga. Promjene na grudima poput opuštanja dešavaju se samo zbog starenja, gravitacije, trudnoće i dojenja, ne zbog učestalosti nošenja brushaltera.

Najveći broj žena koje nose grudnjak u toku spavanja obično su one sa velikim grudima, a to rade zbog dodatne potpore.

Ukoliko izaberete da spavate u brushalteru, najbolje bi bilo da se odlučite za mekani materijal i bez žice. Ne pomišljajte na previše uske grudnjake ili one koji vam se usjecaju u kožu, jer previše uski brushalteri mogu uzrokovati iritaciju dojki, što može izazvati probleme sa spavanjem.

Comments
Loading...

Kliknite na sliku a zatim se vratite na tekst