Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

ČEKA SE 15. NOVEMBAR: Radnici sa satnicama manjim od 14 eura trebali bi dobiti 2,50 eura više po satu

241

Verdi traži sveobuhvatno povećanje satnica za zaposlene u sigurnosnoj industriji u njemačkoj saveznoj zemlji Hessenu. Satnice bi ako pregovori između sindikata i poslodavaca budu uspješni mogle narasti do 17,50 eura.

Sindikat Verdi traži za zaposlene u sigurnosnoj industriji u Hessenu veće satnice.

Za pregovarački stol s poslodavcima predstavnici sindikata bi trebali sjesti u srijedu 15. studenog u Raunheimu kod Frankfurta

Kako pišu njemački mediji, sindikat Verdi ulazi u kolektivne pregovore sa zahtjevom za sveobuhvatnim povećanjem satnice.

Radnici su teško pogođeni inflacijom

“Otprilike 30.000 zaposlenika u industriji teško je pogođeno inflacijom i trebaju znatno veće plaće”, rekao je u ponedjeljak pregovarač Sindikata Verdi.

Radnici sa satnicama manjim od 14 eura trebali bi dobiti 2,50 eura više po satu. Sindikat također traži za kvalificirane radnice koji sada zarađuju više od 14 eura na sat, satnicu veću za 3,50 eura.

Pregovori počinju u srijedu u Raunheimu kod Frankfurta, naglasio je sindikat.

Čeka se 1. januar 2024. godine

Minimalna satnica u sigurnosnoj službi iznosi 13 eura u Njemačkoj. Satnice su na razini cijele Njemačke povećane prošle godine, a novo povećanje najavljeno je za 1. siječnja 2024. godine. No, koliko bi satnice trebale rasti nije poznato.

U prosjeku radnici u ovom sektoru imaju prosječnu plaću od 2.628 bruto. Zaposleni u Baden-Württembergu i Bavarskoj prosječno zarađuju oko 2.897 eura.

Nešto manje zarađuju oni koji rade u Berlinu (2.366 eura). Najmanje se u ovoj industriji zarađuje u Donjoj Saskoj i Bremenu.

Comments are closed.