Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

ČAK 320 RADNIKA ČEKA RASPLET DOGAĐAJA: Prava drama potresa industriju, još jedna njemačka firma proglasila bankrot

162

Još jedna njemačka firma je insolventna. Dok je budućnost tvrtke neizvjesna, stotine zaposlenika bore se s neizvjesnim budućim izgledima. Prava je to drama koja trenutno potresa industriju.

Njemačka tvrtka koja je nekoć bila vodeća u proizvodnji kuhinjskih i pozadinskih ploča suočava se sa surovom ekonomskom stvarnošću zbog čega je bila primorana proglasiti bankrot.

Firma D. Lechner GmbH iz Rothenburg ob der Tauber, nekoć simbol prvorazredne kvalitete i kreativnih ideja, od 1. siječnja 2024. godine trebala bi biti insolventna.

Ovu vijest, koja je šokirala i zaposlenike i industriju, objavili su odvjetnici tvrtke.

Njemačka tvrtka nesolventna zbog ekonomske situacije

Pred kraj 2021. tvrtka je bila na rubu financijskog kolapsa. Sada, nakon kratkog razdoblja oporavka, nazire se još jedno teško poslovno razdoblje.

Razlozi za ovaj drastičan razvoj događaja su različiti i odražavaju trenutne izazove s kojima se mnoge industrije suočavaju.

Teška gospodarska situacija, pod utjecajem promjena potrošačkih navika nakon globalne pandemije, glavni je razlog za ovaj oštri rez.

Rastuće cijene i stalno visoke kamatne stope ostavile su razorne učinke na poslovanje.

Osim toga, bolan pad prodaje od 35 posto u odnosu na prethodnu godinu stavio je tvrtku pod ozbiljan pritisak.

Za svoju budućnost brine 320 zaposlenika

Čak 320 radnika tvrtke D. Lechner GmbH suočavaju se s nesigurnim vremenima, jer su zabrinuti za svoju profesionalnu budućnost.

Postoje jasni znakovi velikih promjena: cijeli odjeli za obradu mogli bi se suočiti s gašenjem. Od siječnja bi proizvodne linije mogle biti zatvorene i zaposlenici otpušteni, no točan broj radnika koji bi trebali napustiti tvrtku još nije poznat.

Ipak, postoji mali tračak nade, čak i ako je njemačka tvrtka insolventna.

Proizvodnju stakla, koja se smatra vrijednim dijelom tvrtke, uskoro će preuzeti investitor. Radnici koji rade u ovom pogonu zasad mogu odahnuti, jer se na ovom području ne planiraju otpuštanja.

Budućnost tvrtke D. Lechner GmbH ostaje nejasna, pišu njemački mediji. Iako bi dio poslovanja mogao biti spašen, ostaje zabrinutost za sudbinu mnogih zaposlenika koji čine srce tvrtke, navode mediji.

Comments are closed.